« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ZAJEDNIČKO VJEŽBANJE

SAD i J. Koreja spremaju nove vojne manevre

Za vrijeme dogovora SAD-a i Južne Koreje u srijedu su se čule eksplozije sa sjevernokorejskog teritorija

Vojne vježbe
Vojne vježbe (Getty Images)
Više o

Južna Koreja

,

vojne vježbe

,

Sjeverna i Južna Koreja

Američka i južnokorejska vojska održat će nove zajedničke vojne manevre u atmosferi velike napetosti u regiji nakon što je Sjeverna Koreja "proizvoljno i protuzakonito" bombardirala južnokorejski otok, objavili su u srijedu u Seulu zapovjednici američkih i južnokorejskih oružanih snaga.

Sjevernokorejsko bombardiranje južnokorejskog otoka Yeonpyeong prošlog mjeseca, u koje su poginule četiri osobe a 18 ih je ranjeno, "proizvoljan je i protuzakonit napad" koji krši povelju UN-a i primirje kojim je okončan rat dviju Koreja (1950.-1953.), ocijenili su zapovjednici dviju vojski.

Zapovjednik združenog stožera američkih oružanih snaga admiral Michael Mullen u srijedu je u Seulu razgovarao s pripadnicima glavnog stožera južnokorejske vojske o odgovoru koji bi trebalo dati Sjevernokoreancima.

Admiral Mullen nalazi se u dvodnevnom posjetu Seulu kako bi potvrdio podršku SAD-a J. Koreji nakon bombardiranja krajem studenoga.

Razgovori su vođeni u srijedu dok se čini da Pjongjang održava nove vojne vježbe. Po južnokorejskoj vojsci, u srijedu su se čule eksplozije sa sjevernokorejskog teritorija.(hina/metro-portal)

08.12.2010. 10:08:33
Novi komentar
nužno
nužno