« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
DEMOKRATSKE TEŽNJE

SAD i EU financirat će libijske pobunjenike

No pobunjenicima nikakvo oružje neće isporučiti jer bi time kršili UN-ove rezolucije

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Europska unija

,

Libija

,

pobunjenici

,

financijska pomoć

Zapadni saveznici upravo uspostavljaju sustav komunikacije između vojnog zapovjedništva pobunjenika i NATO-a koji vodi operaciju provedbe zone zabrane leta, rekli su izvori koji su željeli ostati neimenovani. Također razmatraju kako pomoći libijskoj oporbi kojoj nedostaje novca, rekli su izvori.

Trojica zapadnih izaslanika, diplomati Antoine Sivan iz Francuske, Christopher Prentice iz Velike Britanije i Chris Stevens koji je radio u američkom veleposlanstvu u Tripoliju, razgovarala su zadnjih dana s prijelaznom pobunjeničkom vladom (CNT).

Sjedinjene Države tjednima razmišljaju o službenom priznanju CNT-a, a u razgovoru s pobunjenicima odbačena je zabrinutost da se možda među pobunjenicima kriju ubačeni ljudi iz Al Kaide.

Posebno je bilo riječi o "složenom i neriješenom pitanju" deblokiranja libijskog novca u inozemstvu kako bi se pomoglo pobunjenicima. "Problem nelikvidnosti je istinski problem", rekao je izvor i naveo da se razmatra kako pobunjenicima preusmjeriti novac zamrznut režimu Moamera Gadafija.

 

08.04.2011. 08:05:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    crozona.net
    08.04.2011. 11:04
    Lijepo će oni zakuhat građanski rat, a onda će gledati kako se kolju da bi nakon nekog vremena korporacije došle kao spasitelji.
Novi komentar
nužno
nužno