« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
NAKON NOVOG POTRESA

Japan ukinuo upozorenje za tsunami

Potres magnitude 7,4 nije doveo do novih problema u nuklearki Fukushima; u Tokiju su se tresle zgrade

Potres u Japanu
Potres u Japanu (Facebook)
Više o

Japan

,

tsunami

,

potres u Japanu

Nakon snažnog potresa magnitude 7,4 koji je u četvrtak pogodio Japan, ukinuto je upozorenje za tsunami, objavila je javna televizija NHK, a stručnjaci su rekli da nisu uočene štete u nuklearki Fukushima iz koje istječe radioaktivnost od potresa u ožujku, prenosi Hina. 

Nikakva oštećenja nisu uočena u Fukushima Daiichi, objavio je operater te nuklearne elektrane Tokyo Electric Power Co (TEPCO) gdje se radnici tjednima bore kako bi zaustavili istjecanje radioaktivnosti.

Snažan potres magnitude 7,4 pogodio je sjeveroistočni dio Japana kasno u četvrtak po mjesnom vremenu te je bilo oglašeno upozorenje na tsunami, a zatim i ukinuto.

Veliki dijelovi sjevernog Japana, gdje je infrastruktrua pretrpjela goleme štete u potresu 11. ožuka magnitude 9 Richtera te u tsunamiju koji je slijedio, bila je bez struje zbog ovog zapravo najvećeg potresa nakon prošlomjesečnog smrtonosnog potresa u kojem je 28.000 ljudi ubijeno ili proglašeno nestalima.

U Tokiju, glavnome gradu Japana, zbog potresa u četvrtak zgrade su se tresle, a policija je objavila da je sedam osoba ozlijeđeno, a od njih dvije teško, javila je televizija NHK.

Stručnjaci nisu uočili nikakvih nepravilnosti u japanskoj nuklearnoj elektrani u Ibaraki, koja je bila zatvorena nakon razornog potresa 11. ožujka. Nukearna centrala Ibaraki nalazi se južno od Fukushime.

U nuklearnoj elektrani Fukushima, TEPCO je rekao da su stručnjaci u četvrtak ubrizgali velike količine dušika u oštećeni prvi reaktor nuklearne elektrane Fukushime kako bi spriječili da se u reaktoru nagomila eksplozivni vodik.

07.04.2011. 21:26:48
Novi komentar
nužno
nužno