« Seks
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Spolne bolesti

S koliko osoba ste zapravo spavali?

Stanovnike Velike Britanije šokirao je podatak da je svaka spolno aktivna osoba na Otoku imala preko dva milijuna partnera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

spolne bolesti

,

broj seksualnih partnera

Svaki Britanac je u prosjeku spavao s 2,8 milijuna ljudi, pokazuje online-kalkulator koji treba osvijestiti Otočane o opasnostima spolnih bolesti.

Zapanjujuće visoka brojka dobiva se sljedećim putem:

Prosječan Britanac u životu promijeni osam spolnih partnera, dok Britanka završi u krevetu s prosječno 6,3 različitih osoba.

Kako je svaki partner vjerojatno već imao seks s jednom ili više osoba prije, broj indirektnih spolnih odnosa znatno poraste.

Clare Kerr iz britanske farmaceutske kompanije Lloydpharmacy poručuje: „Kada se upuštamo u spolni čin s nekime, ne spavamo samo s tom osobom nego i s njegovim prethodnim partnerima, bivšim partnerima partnerovih partnera i tako dalje."

Broj indirektnih partnera računa se na internetu pomoću online-kalkulatora, a cilj cijelog projekta je upozoriti Britance na postojanje spolno prenosivih bolesti.

U kalkulator se unosi spol, dob i broj dosadašnjih seksualnih partnera kao i njihove godine. Pomoću tih informacija izračunava se ukupan broj osoba s kojim ste direktno ili indirektno spavali.

„Važno je da ljudi razumiju koliko je velik rizik od zaraze i da počinju više brinuti o prevenciji korištenjem kondoma i odlaskom na redovite liječničke kontrole", upozorava Kerr.

Iako svatko može pristupiti kalkulatoru i izračunati broj indirektnih seksualnih partnera, računalo trenutno radi samo s raspoloživim podacima za Veliku Britaniju pa dobiveni rezultat nije potpuno točan u hrvatskom slučaju.

25.09.2009. 16:06:22
Novi komentar
nužno
nužno