« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
PROBLEMI?

Ryanair otpušta petstotinjak ljudi

Nekim radnicima ponuđen je neplaćeni 12-mjesečni dopust dok bi ostali od sljedećeg tjedna mogli početi dobivati obavijesti o otkazu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Ryanair

,

otpuštanja

,

Michael O’Leary

Ryanair planira ukinuti od 500 do 700 radnih mjesta, objavio je u četvrtak izvršni direktor Michael O'Leary, koji bi istodobno zahvaljujući zelenom svjetlu dioničara u idućih pet godina mogao računati na 100 milijuna eura bonusa.

Ryanair ima viša od 500 pilota, kazao je Michael O'Leary, istaknuvši da planira ukinuti između 500 i 700 radnih mjesta, uključujući i ona u sjedištu kompanije u ​​Dublinu.

Nekim radnicima ponuđen je neplaćeni 12-mjesečni dopust dok bi ostali od sljedećeg tjedna mogli početi dobivati obavijesti o otkazu, dodao je šef irske aviokompanije.

Paralelno su dioničari tijesnom većinom glasova - 50,5 posto - odobrili plan isplate bonusa, prema kojem bi O'Learyju u idućih pet godina moglo biti isplaćeno oko 100 milijuna eura ako profitabilnost ili cijena dionica kompanije u tom razdoblju budu udvostručene.Ryanair u Europi zapošljava oko 17.000 radnika a uprava je u srpnju upozorila da bi mogla ukinuti čak 900 radnih mjesta.

U protekle dvije godine cijena Ryanairove dionice otprilike je prepolovljena zbog niza sukoba sa sindikatima i kašnjenju letova zbog prizemljenja Boeinga 737 MAX.

O'Leary je pak u veljači objavio da će u najvećoj europskoj niskotarifnoj aviokompaniji ostati još pet godina. Kompaniju vodi već 25 godina.

23.09.2019. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno