« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ODNOSI RIMA I MOSKVE

Ruski predsjednik uputio zahvalu Berlusconiju

Ruski predsjednik zahvalio je Silviju Berlusconiju na njegovu konstruktivnom višegodišnjem radu, kao i njegovu osobnom doprinosu odnosima između Rusije i Italije

Fotografija vijesti
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

Kremlj je objavio zahvalu ruskog predsjednika Medvedeva bivšem talijanskom premijeru Berlusconiju, u kojoj mu se zahvaljuje na značajnom osobnom doprinosu razvoju dobrih odnosa dviju zemalja, javlja Hina.

"Ruski predsjednik zahvalio je Silviju Berlusconiju na njegovu konstruktivnom višegodišnjem radu, kao i njegovu osobnom doprinosu odnosima između Rusije i Italije", v stoji u Medvedevljevu priopćenju, što su ga u nedjelju objavile ruske novinske agencije. "Odnos između dviju zemalja dosegnuo je razinu bez presedana. Nadam se da će se i nastaviti na istoj razini", stoji u priopćenju.

Italija je postala jednom od najbližih saveznica Rusije, među zemljama EU-a, zahvaljujući i bliskim osobnim vezama između Vladimira Putina i Silvija Berlusconija.

Sada već bivši talijanski premijer, Berlusconi, koji je ostavku na premijersku dužnost podnio sinoć, u nedjelju je u otvorenom pismu upućenom glavnome tajniku manje talijanske stranke "Desnica", Francescu Storaceu poručio kako je ponosan na svoje aktivnosti tijekom ekonomske krize te je kazao kako se želi ponovno vratiti u vladu.

To je prva javna Berlusconijeva reakcija nakon jučerašnje ostavke.

"Dijelim vaša politička uvjerenja i nadam se da ćemo nastaviti suradnju u vladi", stoji u pismu. Il Cavaliere također objašnjava kako je "u utorak izgubio apsolutnu većinu, jer su na kraju prevladale sitne ucjene, a poznato je da je riječ o staroj navadi talijanske politike".

13.11.2011. 16:19:00
Novi komentar
nužno
nužno