« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
LOOL

Ruski hakeri napravili kaos

Ruski hakeri iskoristili su pogrešku u Microsoftovim Windowsima i u drugom softveru i upali u računala kojima se koristi NATO, Europska unija, Ukrajina te energetske i telekomunikacijske tvrtke

Ruski hakeri razvaljuju
Ruski hakeri razvaljuju (Arhiva)
Više o

EU

,

NATO

,

Ukrajina

,

ruski hakeri

,

Sandworm Team

Ruski hakeri provalili su u računala NATO-a, EU, Ukrajine te energetskih i telekomunikacijskih tvrtki koristeći rupe u Windowsima, objavila je cyber obavještajna tvrka iSight.

iSight je objavio da ne zna koje su podatke hakeri pronašli, ali vjeruje da je riječ o informacijama o ukrajinskoj krizi te o diplomatskim, telekomunikacijskim i energetskim pitanjima, što je zaključeno na temelju meta koje su napadnute i sadržaja phising e-mailova kojima su računala zaražena.

Petogodišnja cyber-špijunska kampanja još traje, kaže iSight koji je tu operaciju nazvao 'Sandworm Team' jer se u softverskome kodu kojim se hackeri služe spominje znanstvenofantastična serija Dine.

iSight je o tome obavijestio tvrtku Microsoft, a nije objavio podatke o bugu, kako bi tvrtka imala vremena popraviti stvar. Glasnogovornik Microsofta najavio je da će ta tvrtka u utorak izdati automatsko ažuriranje za sve pogođene verzije Windowsa.

Još nema komentara iz ruske ili ukrajinske vlade, niti iz NATO-a i EU-a.

15.10.2014. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno