« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NAPETI ODNOSI

Rusija upozorava: Intervencija protiv Irana bila bi velika greška

"Ovo nije prvi put da izraelski dužnosnici govore o mogućnosti napada na Iran. To bi bila ozbiljna pogreška s nepredvidivim posljedicama", rekao je ruski ministar vanjskih poslova

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Rusija

,

Iran

,

Sergej Lavrov

,

napad na Iran

Vojna intervencija na Iran bila bi velika pogreška, a sve njezine posljedice nitko ne može predvidjeti, upozorila je danas Rusija, javlja Hina.

"Ovo nije prvi put da izraelski dužnosnici govore o mogućnosti napada na Iran. Naše je stajalište po tom pitanju dobro poznato - to bi bila ozbiljna pogreška s nepredvidivim posljedicama", izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenose ruski mediji.

Izraelski predsjednik Shimon Peres upozorio je u subotu navečer da je napad Izraela na Iran "sve izgledniji". Zapadne sile vjeruju da Teheran pokušava napraviti nuklearno oružje, zbog čega su uvele sankcije Iranu, a Teheran tvrdi da njegov nuklearni program ima isključivo mirnodopsku svrhu i služi za proizvodnju energije.

Lavrov je istaknuo da nema vojnog rješenja za iranski nuklearni problem, kao ni za jedan drugi problem u suvremenom svijetu. "Mi se u to uvjeravamo svaki dan. Mi vidimo kako se rješavaju problemi sukoba oko Irana, bio to Irak ili Afganistan... Vojno miješanje vodi samo ka velikom broju žrtava i ljudskih stradanja."

07.11.2011. 11:37:11
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ratan
    07.11.2011. 13:47
    Pa nisu Rusi uložile stotine milijardi dolara u razvoj nuklearnih elektrana,pa da sad to netko polupa,a inače ako bi i do napada Izraela došlo,Rusi bih za 4 minute sravnali sa ICBM .
  2. avatar
    ratan
    07.11.2011. 14:13
    Garant bi Rusi upotrebil icbm ss -satan,50mgt ,i to bio kraj IZRAELA ,ni MOJSIJE IH NE BI SPASIO.NISAM ZA NIKOGA,A NAJMANJE ZA IRAN.ALI POSTOJE PRAVILA PONAŠANJA.PROPISI SU PROPISI.,
Novi komentar
nužno
nužno