objavljeno 07.11.2011. 11:37:11
NAPETI ODNOSI

Rusija upozorava: Intervencija protiv Irana bila bi velika greška

"Ovo nije prvi put da izraelski dužnosnici govore o mogućnosti napada na Iran. To bi bila ozbiljna pogreška s nepredvidivim posljedicama", rekao je ruski ministar vanjskih poslova

Fotografija vijesti

Vojna intervencija na Iran bila bi velika pogreška, a sve njezine posljedice nitko ne može predvidjeti, upozorila je danas Rusija, javlja Hina.

"Ovo nije prvi put da izraelski dužnosnici govore o mogućnosti napada na Iran. Naše je stajalište po tom pitanju dobro poznato - to bi bila ozbiljna pogreška s nepredvidivim posljedicama", izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenose ruski mediji.

Izraelski predsjednik Shimon Peres upozorio je u subotu navečer da je napad Izraela na Iran "sve izgledniji". Zapadne sile vjeruju da Teheran pokušava napraviti nuklearno oružje, zbog čega su uvele sankcije Iranu, a Teheran tvrdi da njegov nuklearni program ima isključivo mirnodopsku svrhu i služi za proizvodnju energije.

Lavrov je istaknuo da nema vojnog rješenja za iranski nuklearni problem, kao ni za jedan drugi problem u suvremenom svijetu. "Mi se u to uvjeravamo svaki dan. Mi vidimo kako se rješavaju problemi sukoba oko Irana, bio to Irak ili Afganistan... Vojno miješanje vodi samo ka velikom broju žrtava i ljudskih stradanja."

07.11.2011. 11:37:11
http://m.metro-portal.hr/rusija-upozorava-intervencija-protiv-irana-bila-bi-velika-greska/65227/