« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Rundek i Cargo orkestar podigli na noge Beograd

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Martina Keretić, CROPIX)
Više o

Darko Rundek

,

Cargo orkestar

,

koncert u Beogradu

Darko Rundek i "Cargo orkestar" održali su u srijedu navečer u prepunoj dvorani beogradskog Sava centra koncert za pamćenje na kojem je publika od prvih taktova glazbe do konca koncerta i dva bisa, stajala i skupa s glazbenicima pjevala plesala i pljeskala.

"Gdje ste nesvrstani? Pa, kako ste? 'Ajmo polako", pozdravio je Rundek publiku dok je bend počinjao "Istu sliku" uz vrisak oduševljene publike. Ozračje u dvorani već je na samom početku dovedeno do usijanja starim Haustorovim hitom "Ena" i više nitko nije sjeo u udobne fotelje dvorane.

Nizale su se Carmela, Otok, Ruke, Zvuk oluje i druge pjesme i iz Rundekove solo karijere i njegova bivšeg benda Haustor te uz ovacije i povike iz publike "Majstori, majstori..." Publika je mogla čuti, kako je to najavio Rundek "rezime jedne faze rada Cargo orkestra, neku vrstu Best of-a".

Rundek i skupina glazbenika koja se snimajući album "Ruke" (2002) do danas ustalila kao Cargo orkestar u sastavu: violinistica Isabel, bubnjar Đani Pervan, klavir Dušan Vranić, trubač Igor Pavlica, trombonist Emmanuel Ferraz i basist Bruno Arnal, oduševili su više od pet tisuća ljudi u dvorani koja nikada nije bila punija. Prodana su čak i pomoćna sjedala, a pred dvoranom je ostalo još dosta onih koji nisu uspjeli na vrijeme kupiti karte.

Darko Rundek održao je u srijedu popodne konferenciju za novinare na kojoj je rekao da nema govora o raspadu Cargo orkestra i najavio da se nada da će se iduće jeseni pojaviti njegov novi album. (hina/metro-portal)

18.12.2008. 11:02:50
Novi komentar
nužno
nužno