« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
JETPACK

Ruksak za letenje do kraja godine u prodaji

POGLEDAJTE VIDEO - Uz maksimalnu brzinu letenja od 100 km/h, Jetpack može preletjeti put od 50 kilometara u komadu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

letenje

,

Jetpack

,

ruksak za letenje

Krajem ove godine svatko od nas će, barem teoretski, imati mogućnost da pomoću specijalnog ruksaka poleti kao Superman.

Proizvođači Jetpacka, prvog funkcionalnog raketnog ruksaka namijenjenog širem tržištu, najavili su da je uređaj u završnoj fazi testiranja i da su već počeli primati narudžbe za kupnju.

Uređaj teži 125 kilograma i omogućuje letenje u trajanju od pola sata, nakon čega je potrebno ponovno napuniti spremnik s gorivom. Uz maksimalnu brzinu letenja od 100 km/h, Jetpack može preletjeti put od 50 kilometara na najviše 2400 metara nadmorske visine.

Cijena uređaja iznosit će oko 50.000 dolara, no ciljno tržište mu nisu samo bogataši koji si mogu priuštiti luksuz da u garaži drže takav uređaj. Naime, Jetpack može biti iznimno koristan za hitne intervencije i pristup pacijentima do kojih klasičnim putem nije moguće doći.

Za sigurnost pilota u uređaj je ugrađen padobran, a letenje je navodno toliko jednostavno da se neće tražiti posebne vozačke dozvole.

15.03.2010. 09:55:13
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    15.03.2010. 10:27
    ako pažljivo pogledate u pozadini su tipovi koji nose zaštitne slušalice... pretpostavljam da ovo čudo stvara užasnu buku (originalni zvuk je mudro zamijenjen glazbom), tako da ćemo imati leteće zaglušujuće prdilice :-D
Novi komentar
nužno
nužno