« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
18.09.-27.09.

"Rujanfest" po drugi put na Bundeku

Zvijezde hrvatske estrade ponovo će biti okosnica zabavnog programa ove kulturno-zabavne manifestacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Bundek

,

'Rujanfest'

,

jezero Bundek

,

Rujanfest 2009

Na zagrebačkom jezeru Bundek, gdje će se od 18. do 27. rujna održati "Rujanfest", bit će postavljeno 14 pozornica na kojima će nastupiti brojni glazbenici za svačiji ukus, a zabavni će program upotpuniti bogata gastronomska ponuda i razne vrste piva u nekoliko šatora.

"Rujanfest", osnovan po uzoru na glasoviti minhenski "Oktoberfest", održava se u Zagreb drugi put. Ove će godine dvostruko manje koštati, a program će biti dvostruko bolji, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare održanoj na Bundeku.

Podsjetio je kako je prije četiri i pol godine poželio da se na Bundeku održava kestenijada dodajući da će se to uskoro i ostvariti pokazujući s ponosom oko 500 stabla kestena koji čine "vijenac" oko jezera.

"Lijepo je biti na čelu grada i gledati projekte kako napreduju i, kao što kaže aktualni predsjednik Stjepan Mesić, koristi svoje resurse, baš kao što je to slučaj s Bundekom, jednim od najljepših parkova u gradu", kazao je Bandić.

Direktor tvrtke "Fest" d.o.o iz Karlovca, zadužene za organizaciju "Rujanfesta", Darko Tuček je najavio da će 18. rujna, prvoga dana "Rujanfesta", na pozornici etno-rock pivnice nastupiti Zabranjeno pušenje, a potom Kočani orkestar, romski sastav iz Makedonije.

Na centralnoj pozornici će tijekom desetak dana nastupiti Severina, Maja Šuput, Jelena Rozga, Dražen Zečić, Colonia, Jole, Neda Ukraden i brojni drugi.

"Bit će to cjelovečernja zabava za sve, a program će potrajati od 20 sati do jedan, a vikendom i do dva ujutro", kazao je Tuček navodeći da će na Bundeku biti i šatori "Zagreb u srcu", "Slavonska kuća" i "Međimurje" sa svojim programom i specijalitetima.

Posebno je izdvojio program zagrebačkog restorana Purgeraj koji će privremeno preseliti na Bundek.

Najavio je da će "Rujnafest" dati priliku i mladim i neafirmiranim bendovima, koji sviraju po garažama i školskim zabavama, da nastupe pred širim krugom slušatelja. Osigurana je i jedna "dječja pozornica" gdje će nastupiti žongleri, klaunovi i dječji zborovi.

Na "Rujanfestu" će se održati i mali Obrtnički sajam s proizvodima hrvatskog sela od kulena do imotskih kolača.

Vjerujem da će uz program etno, rock & urban glazbe, elektro & techno pozornice i šatora s mješavinom popularne narodne i zabavne glazbe svatko naći zabavu za sebe, naveo je Tuček napominjući da je na "Rujanfestu" lani bilo oko 100.000 posjetitelja.

Na pitanje novinara gradonačelniku Bandiću je li se odlučio za predsjedničku kandidaturu odgovorio je kako se čini da "bauk kandidature kruži Hrvatskom". "Uvijek sam u svoje 53 godine znao odabrati pravo vrijeme, a tako će biti i sada i ubuduće. Poslušat ću sebe i kandidirati se kad procijenim da ću biti pobjednik", rekao je Bandić.

Izvor: Hina

14.09.2009. 16:05:40
Novi komentar
nužno
nužno