« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
afera kamioni

Rončeviću skinut imunitet!

Sabor je odluku donio jednoglasno, a sad je na potezu Državno odvjetništvo koje mora podignuti optužnicu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

Berislav Rončević

,

Vladimir Šeks

,

Hrvatski sabor

,

Nenad Stazić

,

afera kamioni

Nakon pet godina bivši ministar obrane Berislav Rončević konačno bi mogao odgovarati za aferu 'kamioni'. Naime, Hrvatski sabor danas mu je jednoglasno sa 102 glasa ukinuo zastupnički imunitet.

Dogodilo se to nakon što je jučer saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo također jednoglasno, u samo desetak minuta rasprave, dalo odobrenje za ukidanje imuniteta. Nakon ovog poteza Sabora Državno odvjetništvo protiv njega može podignuti optužnicu.

- Berislav Rončević je očigledno pao kad je izgubio potporu politike, svog HDZ-a. Dogodilo mu se kao i Glavašu - dok je bio uz HDZ ništa mu se nije dogodilo, a kad se odvojio, pao je - poručio je u današnjoj raspravi SDP-ovac Nenad Stazić koji je i prije bio jedan od glavnih zagovaratelja kaznenog progona bivšeg ministra.

Stazić se osvrnuo i na prijašnji zaključak saborskog Istražnog povjerenstva za ovaj slučaj kojim se amnestiralo bivšeg ministra:

- Zaključci Povjerenstva da Rončević nije kriv kojeg je donijela HDZ-ova većina bacaju ljagu i sramotu na Sabor i ostat će upisani u anale i vama na diku - poručio je Stazić HDZ-ovcima.

Na ovakve komentare reagirao je Vladimir Šeks koji tvrdi da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno, a Andrija Hebrang je Stazića optužio da "ovakvim svjetskim neistinama vrši pritisak na pravosuđe".

Damir Kajin (IDS) uvjeren je da Rončević nije jedini krivac za spornu kupnju kamiona:

"Uvjeren sam da je Rončević Pedro i da nekog štiti, a mogu samo naslućivati koga", izjavio je Kajin.

Bivši ministar zasad nema nikakvih komentara na ovu odluku.

16.10.2009. 14:33:41
Novi komentar
nužno
nužno