« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ostaje u zemlji

Rončević ne namjerava pobjeći iz Hrvatske

Bivši ministar želi pred sudom dokazati nevinost i ne namjerava pobjeći u stilu kolege Branimira Glavaša

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

USKOK

,

Berislav Rončević

,

afera kamioni

Bivši ministar obrane Berislav Rončević, protiv kojega je USKOK najavio optužnicu zbog zlouporabe položaja i ovlasti pri kupnji vojnih kamiona 2004., izjavio je za Novu TV da neće pobjeći iz Hrvatske i da će svoju nevinost braniti pred sudom.

"Ja imam samo jednu domovinu - Republiku Hrvatsku i ja ću svoju nevinost i čast, kao i čast svoje obitelji obraniti u Hrvatskoj pred neovisnim hrvatskim sudom", rekao je Rončević.

Na pitanje smatra li da je bilo pritisaka politike na pravosuđe, Rončević je odgovorio: "Nažalost bilo je izuzetno velikih pritisaka."

"Potpuno je neprimjerena izjava ministra pravosuđa, koji je rekao da ako ne bude optužnica protiv Rončevića, onda je to test ulaska Hrvatske u Europsku uniju. On je zadnji koji bi to smio reći, a do danas se nije ogradio od te svoje izjave....Ako postoje problemi u reformi pravosuđa, onda neka ministar sam postavi pitanje tko koči reformu pravosuđa u Hrvatskoj", kazao je Rončević.

Rekao je i kako se o tom predmetu zauzimaju stavovi kao da već postoje pravomoćne presude, kako se "političari u Hrvatskom saboru ne libe govoriti da je to kriminal te da tu postoje elementi kaznenog djela".

"Molim samo neka ostave pravosuđe na miru, neka ostave nas na miru i neka se taj postupak vodi po Ustavu i zakonu Republike Hrvatske", kazao je, ocijnivši da se stvara klima, i od strane medija, koja je potpuno nepotrebna te da mu se krše ustavna prava.

Upitan osjeća li da mu je HDZ okrenuo leđa rekao je da to ne osjeća te da je on član HDZ-a i ostat će član te stranke. "Nikada od moje stranke nisam tražio da na bilo koji način utječe na taj postupak, to nikad ne bih radio niti je potrebno", kazao je i istaknuo da se ne boji i samo traži fer postupak. (hina/metro-portal)

19.10.2009. 20:35:32
Novi komentar
nužno
nužno