« Film
objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana
KINO PROGRAM

Roma premijerno u Kinoteci

S prvim prikazivanjem Rome u kinima završava ciklus Oscari 2020 koji je obilježio filmski program u kinu Kinoteka u veljači

Roma
Roma (Arhiva)
Više o

Kinoteka

,

film Roma

Šećer na kraju ciklusa kina Kinoteka posvećenog oscarovcima svakako je kinopremijera filma Roma koja je na rasporedu u subotu 29. siječnja u 20 sati. S prvim prikazivanjem Rome u kinima završava ciklus Oscari 2020 koji je obilježio filmski program u kinu Kinoteka u veljači.

U intimističkom epu meksičkog redatelja Alfonsa Cuaróna godina dana u životu srednjoklasne obitelji iz Meksika 1970-ih u ispričana je iz perspektive njihove služavke. Ova impresivna povijesna drama, obilježena elaboriranim kadrovima i očaravajućom mizanscenom, maestralno spaja intimnu priču o dezintegraciji obitelji s političkim previranjima Meksika 1970-ih. Roma je nastala u produkciji Netflixa, a osvojila je brojne nagrade, uključujući i Zlatnog lava u Veneciji te Oscare za najbolju režiju, strani film i kameru. 

Zbog distribucijske strategije Roma je svojedobno potpuno zaobišla kinodvorane - sve do ove subote kada vam se pruža jedinstvena prilika pogledati je prvi put u kinu. Iako ste ga možda već gledali na televizijskom ekranu ili u kućnom kinu, nikako ne propustite ovaj virtuozno režiran i snimljen film doživjeti i na velikom platnu.

Film se prikazuje samo s engleskim titlovima.

27.02.2020. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno