« Kazalište
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
NAJAVE

Roll over Brecht u AKC Medici

Predstava na probleme sa kojima se umjetničko stvaralaštvo suočava, od predrasuda preko cenzure do sukoba taština

Zanimljiva izvedba koju vrijedi pogledati
Zanimljiva izvedba koju vrijedi pogledati (AKC Medika)
Više o

AKC Medika

,

Kotrljanje Bertolta Brechta

Dramski tekst „Kotrljanje Bertolta Brechta" kroz razgovore protagonista preispituje odnos umjetnika i umjetnosti, umjetnika i okoline te umjetnosti i okoline ukazujući pritom na probleme sa kojima se umjetničko stvaralaštvo suočava, od predrasuda preko cenzure do sukoba taština.

Dijalogom protagonista razvija se kognitivna mapa u kojoj se povezuju razni umjetnici i njihova djela koja u stvarnosti nisu ni u kakvom odnosu, čime se gradi iznimno osobna slika svijeta.

Autor i redatelj - Zoran Ilić
Dramaturg - Natko Jurdana
Glume - Davor Hranjec & Zoran Kelava
Produkcija: SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride

O autoru:
Zoran Ilić - prozni pisac iz Beograda. Svojim pričama prisutan je u srpskoj i ex-YU periodici od 1989. godine. Bio je urednik „Književne reči" i gostujući urednik „Albuma" (Sarajevo). Jedno vrijeme bio je zamjenik glavnog i odgovornog urednika online časopisa "Balkanski književni glasnik". Trenutno uređuje "Prozaonline" - web stranicu književne tematike, a posvećenu autorima sa prostora bivše Jugoslavije.

Na zagrebačkom međunarodnom kazališnom festivalu FAKI 2006. godine izveo je ulični performans koristeći motive iz jedne od svojih priča.

Suradnik je i aktivni sudionik mnogih web stranica posvećenih književnosti.
Dobitnik je „Priznanja Krleža" u 2009. godini, i "Donat" za književni doprinos, 2016. godine.

***

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC. http://attack.hr/subscena/

SRIJEDA 15.11.2017. OD 19.00h
Filmski Studio Medika (Akc Medika, Pierottijeva 11, Zagreb)

"On živi u Berlinu
i zove se Brecht.
Ako vas to zanima
u umjetničkom svijeetu dobro kotira.
Obožava Marxa, Engelsa i Lenjina..."

13.11.2017. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno