« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
BRZ ODGOVOR

Rockwool 'Zelenima': nemate argumente

To što će kada bude 'argumenata' već biti kasno za zdravlje i okoliš, očito ne brine tvornicu koja tvrdi da sve rade po propisima

Marco Boi
Marco Boi (Srećko Niketić/Cropix)
Više o

Rockwool

,

Marco Boi

,

Josip Anton Rupnik

,

Zelena stranka - Zelena alternativa

Rockwool Adriatica danas je, povodom otvorenog pisma Zelene stranke-zelene alternative vladi u vezi s pogonom u Pićnu, priopćila da zeleni nemaju niti jedan utemeljen argument protiv tvornice koja, ponavljaju, radi u skladu s propisima i najvišim ekološkim standardima.

Tehnički direktor 'Rockwool Adriatica' Marco Boi u priopćenju je poručio kako je predsjednik Zelene stranke-zelene alternative Josip Anton Rupnik izgubio svaku vjerodostojnost te da "kao podlogu svojih priča o 'Rockwoolu' nije nikada iznio ni jedan jedini dokaz ili utemeljen argument protiv".

"Već više od dvije godine Rupnik iznosi uvijek iste prazne priče i upravo smo ga zato, odnosno zbog klevete i iznošenja neistina u javnosti, tužili", istaknuo je Boi u priopćenju za javnost. Naveo je kako su Rupnika 'Rockwoolovi' predstavnici puno puta pozvali u tvornicu, ali se nikad nije odazvao.

"U tvornici je u nešto više od godine dana bilo oko 50 inspekcija, a sve pokazuju da poštujemo zakone i da radimo po propisima", ističe Boi u priopćenju.

Rupnik je danas izvijestio novinare kako Zelena stranka - zelena alternativa u otvorenom pismu vladi zahtijeva od nadležnih da se očituju tko je doveo tvornicu kamene vune 'Rockwool' u Hrvatsku i kako je moguće da se protuzakonito izda građevna dozvola investitoru jer građani nisu dali pozitivno mišljenje. On ujedno od nadležnih zahtijeva da odgovore na upite tko će nadoknaditi štetu zbog gubitka zdravlja, uništenja okoliša, poljoprivrednih kultura i agroturizma. (hina/metro-portal)

12.10.2009. 19:32:18
Novi komentar
nužno
nužno