« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
RJEŠENJE PROBLEMA

Predloženo objedinjavanje tri kvarnerska brodogradilišta

Novac na tržištu za utemeljenje takve tvrtke postoji, a problem su samo ideje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/Cropix)
Više o

Kraljevica

,

Zlatko Komadina

,

3. maj

,

hrvatska brodogradnja

,

Primorsko-goranska županija

,

Viktor Lenac

,

Vidoje Vujić

,

Kvarnerska brodogradnja

Dožupan Primorsko-goranski Vidoje Vujić na današnjoj konferenciji za novinare čelništva ove županije iznio je prijedlog objedinjavanja triju kvarnerskih brodogradilišta u jedinstvenu tvrtku kao rješenja problema brodogradnje na ovom području.

Po tom prijedlogu ujedinili bi se '3. maj', 'Kraljevica' i 'Viktor Lenac' u tvrtku 'Kvarnerska brodogradnja' koja bi imala zajedničke službe nabave, prodaje, financija i razvoja.

Vujić je kazao da za utemeljenje ovakve zajedničke tvrtke novac na tržištu postoji, a da su problem samo ideje.

Dožupan je ocijenio da je predsjednica Vlade Jadranka Kosor naslijedila probleme hrvatske brodogradnje, a izvijestio je da je župan Zlatko Komadina zatražio da ga premijerka hitno primi na sastanak u četvrtak na kojem bi razgovarali o pitanjima brodogradnje.

Prijedlog rješavanja pitanja brodogradnje ujedinjenjem brodogradilišta iznijet je u Primorsko-goranskoj županiji prvi put prije nekoliko godina.

Župan Komadina je još 2006. godine predlagao da se tri brodogradilišta s Kvarnera ujedine s tim da brodogradilište "Kraljevica" preuzme gradnju manjih brodova, kao što su ona za vojnu namjenu i za potrebe obalne straže. (hina/metro-portal)

12.10.2009. 19:18:21
Novi komentar
nužno
nužno