« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DRUGAČIJI PREGLEDNIK

RockMelt - konkurencija za Chrome i Firefox na bazi Facebooka

Novi internetski preglednik mogao bi uzdrmati konkurenciju jer je u potpunosti posvećen dijeljenju i umrežavanju

RockMelt
RockMelt (Screenshot)
Više o

internet

,

Facebook

,

Firefox

,

Google Chrome

,

RockMelt

RockMelt je novi internetski preglednik koji predstavlja ozbiljnu opasnost za Internet Explorer, Google Chrome i Firefox jer omogućuje sasvim novo iskustvo dijeljenja i umrežavanja. Pored toga, korisničkim podacima na Facebooku surferi mogu sinhronizirati RockMelt na različitim računalima, a upravo bi prijateljstvo s Facebookom moglo biti ključno u konkurentskoj borbi.

Developeri tvrde da su postojeći preglednici zastarjeli i pasivni te da ne odgovaraju današnjim zahtjevima korisnika interneta kojima je sve važnija interakcija. Nadalje, RockMelt je specifičan i po tome što "živi" u oblaku, odnosno sve postavke korisnika spremaju se online, u virtualnom svijetu, te se mogu aktivirati putem Facebooka na bilo kojem računalu, bilo gdje u svijetu.

Temelji se na Chromiumu, open source programu koji stoji iza Google Chromea. Jedina veća razlika u dizajnu su dva stupca s lijeve i desne strane preglednika - na lijevoj se prikazuju omiljeni Facebook kontakti, a na desnoj oznake (bookmarks).

RockMelt je ušao u beta verziju, a možete ga isprobati tako da zatražite pozivnicu na stranici www.rockmelt.com

08.11.2010. 13:45:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    08.11.2010. 14:15
    zvuci zanimljivo, kao chrome samo bolje. pretplatila sam se :)
  2. avatar
    HBomb
    08.11.2010. 16:29
    čisto guranje fejsbuka...
    nije da nemam account, ali i ona implementacija FB-a u novi MSN (Windows Live Messenger) koji dolazi sa Windows Essentials 2011, je po mojem mišljenju bezveze...
    "oblačak"? cloud computing? ne hvala... draže mi je kad je sve na mojem hardu... mogu isprobat, javit dojmove, ali čisto sumnjam da ću ga zadržat...
Novi komentar
nužno
nužno