« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NOVE NADE

'Rock trajanja' - prvi album Spuštenih roleta

Spuštene rolete odlikuje prštava energija koja proizlazi iz spoja rocka, bluesa, punka, garagea i čajne žličice ostalih utjecaja - koje su oduvijek spremali po vlastitoj recepturi - OSVOJITE ALBUM

Spuštene Rolete
Spuštene Rolete (Spuštene rolete)
Više o

novi album

,

nagradna igra

,

Spona

,

Spuštene rolete

,

Rock trajanja

,

Aquairus

Nakon što su energičnim svirkama uživo stekli vjerne poklonike svog autorskog rada, a zatim njihove redove proširili izdavanjem singla "Vesela rock 'n' roll pjesma za barit trebe",  Spuštene rolete su izdale i cjeloviti kompaktni disk "Rock trajanja''  (Aquarius Records/Spona 2010.).

Uz hitoidne ''Vesela rock'n'roll pjesma za barit trebe'' i ''Brijat bed'' te energičnu, ali gorku ''Klošar, da'' koje su se našle na singlici, album donosi još osam potencijalnih rock uspješnica, od kojih će poklonike Ramonesa posebno razveseliti pjesma o punk rockeru Šimi; prerada hita 'Sheena is a punk rocker'.

U maniri ranog Psihomodo popa ili evocirajući neprežaljenu Zadrugu, Rolete pjevaju o kvartovskim luzerima (Sponzor, Klošar, da), običnim ljudima koji se nadaju boljoj sreći s druge strane ulice (Preko ulice, Gdje si bio), ali su ponekad i sretno zaljubljeni (Brijat bed), zasluženo se odmaraju (Goišnji rock) i svjesni su globalne političke situacije kao u posljednoj pjesmi na albumu: ''U čem je problem''.

Osvojite album na Metro portalu!

Od svojih su početaka promijenili više kvartovskih garaža i članova, ali su zadržali ono najvažnije; element radosti življenja u svom glazbenom izričaju; prštavu energiju koja proizlazi iz spoja rocka, bluesa, punka, garagea i čajne žličice ovih, prstohvata onih utjecaja - koje su oduvijek spremali po vlastitoj recepturi. Sada je konačno nastupilo vrijeme da svoje postojanje objave publici, koliko god da je duga i široka.

sputene_rolete_rock_trajanja_cover_manji.jpg
Rock trajanja

Kritičari su ih već prepoznali kao četvrti rock bend koji se iskristalizirao iz serije koncerata pod nazivom Velika rock eksplozija, gdje su ove godine nastupili i kao headlineri prvog  festivalskog dana.

Nemoje se zafrkavati, obavezno provjerite Rock trajanja!!!

Rock trajanja donosi:

Gdje si bio
Preko ulice
Brijat bed
Vesela rock and roll pjesma za barit trebe
Klošar, da
Gotova stvar
Goišnji rock
Nose me u lovačkoj vreći
Sponzor
Šime je punk rocker
U čem je problem

25.11.2010. 17:36:00
Novi komentar
nužno
nužno