« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Robert Sever - Sortie

Inspiracija za 50-ak modela bila je ideja o odjeći kao umjetničkom objektu

Fotografija vijesti
Više o

Sortie

,

Robert Sever

U organizaciji FASHION.HR-a, Robert Sever će 17. travnja u prostorima HDLU-a predstaviti svoju dvanaestu autorsku kolekciju pod nazivom Sortie.

Početna inspiracija za 50-ak modela bila je ideja o odjeći kao umjetničkom objektu. Stavljajući odjeću u kontekst minimalne forme, ali maksimalno razrađene u konstrukciji, dodaje se novi smjer u izričaju, naglašavajući inspiraciju modom dvadesetih godina prošlog stoljeća, te prvim minimalističkim zahvatima Coco Chanel.

U tom kontekstu evidentna je i dekorativna strana kolekcije koja se proteže od zasićenih baroknih arabeski, pa sve do inspiracije action paintinga, slikara Jacksona Pollocka.

Sever Sortie  i medijiCijelu reviju Roberta Severa u potpunosti će se moći pogledati na internetskom portalu www.fashion.hr i to, poručuju s portala, neposredno nakon završetka revije…

Umjetnost kao inspiracija proteže se u kolekciji kroz različite oblike, pa je tako kroz printeve na majicama vidljiv utjecaj kubističkog slikarstva te nadrealizma, koji je evidentan i u torbama.

Cijela kolekcija je potpuno unikatna, a svaki je odjevni komad ručno oslikan, obojan i ručno izvezen detaljima, čime se i kroz dnevnu formu postiže maksimalan luksuz.

Osim u dnevnim kombinacijama inspiracija tradicionalnim tehnikama za visoku modu vidljiva je i u selekciji večernjih i koktel kombinacija koje su mješavina oslikanih ploha s ručno vezenim detaljima izrađenih od najfinije svile i satena.

Vođen filozofijom branda - privatni luksuz - Robert Sever brand koristi najfinije materijale poput svile, trapera, pamuka, brokata, satena i po prvi put čipke, ali i modnih dodataka koji ponovno  zaokružuju modnu priču u cjelini. Torbe su i u ovoj kolekciji dovedene do novih luksuznih vrhunaca, još zahtjevnijih formi, ručno slikanim plohama.

Od novih oblika nudi Dali travel bag (torba u kombinaciji oslikane kože i kepera presvučenih prozirnom plastikom). Paletu ručno slikanih torbi (Action Jackson bag), te potpuno novu formu - male praktične torbice Gala bag (kombinacija kože, kepera i plastike). (FHR/METRO) 

15.04.2008. 02:39:11
Novi komentar
nužno
nužno