« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BERLUSCONI U KNESSETU:

Rješenje iranskog problema leži u sankcijama i pregovorima

Dirljiv susret Berlusconija i Netanyahua u izraelskom parlamentu iskorišten je za još malo širenja negativne propagande o Iranu

(Getty Images)
Više o

Izrael

,

Silvio Berlusconi

,

Benjamin Netanyahu

,

Knesset

,

iranski nuklearni program

,

Iran sankcije

Međunarodna zajednica mora zaustaviti iranske nuklearne ambicije, a rješenje leži u sankcijama i pregovorima, izjavio je u srijedu talijanski premijer Silvio Berlusconi u izraelskom parlamentu.

U svom obraćanju Knessetu Berlusconi je rekao da se iranske geste dobre volje ne smiju odbaciti, ali da treba jasno reći da se neće tolerirati namjerno odugovlačenje pregovora i uzaludno trošenje vremena.

"Međunarodna zajednica mora donijeti jasnu, nedvosmislenu i jednoglasnu odluku da neće prihvatiti da nuklearno oružje bude u rukama države čiji čelnici izjavljuju da žele uništiti Izrael, niječu postojanje holokausta i smatraju židovsku državu nezakonitom", kazao je.

Također je izjavio da islamistički terorizam nije usmjeren samo protiv Izraela i SAD-a, već protiv svih zapadnih demokracija i svih umjerenih arapskih država.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji se obratio parlamentu prije Berlusconija, govorio je o prijateljstvu svog talijanskog gosta prema Izraelu, koji je pomogao "približiti Izrael Europi".

Netanyahu je svoje obraćanje završio pričom o mladoj Talijanki koja je tijekom Drugoga svjetskog rata spasila mladu Židovku od njemačke policije u Italiji.

"Djevojčino ime bilo je Rosa, a jedan od njezinih sinova je Silvio Berlusconi", rekao je Netanyahu i time dirnuo Berlusconija do suza. (hina/metro-portal)

03.02.2010. 13:59:24
Novi komentar
nužno
nužno