« Glazba
objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana
FESTIVALI

River Jazz Fest plovi i ovog vikenda

River Jazz Fest svoju glazbenu plovidbu nastavlja 30. i 31. kolovoza u Osijeku i Vučedolu

Još jedan bogat vikend
Još jedan bogat vikend (Arhiva)
Više o

River jazz festival

,

program

Prošlog tjedna River Jazz Fest "isplovio" je u svoju šestu avanturu u kojoj povezuje Dravu, Savu i Dunav na najljepši mogući način - glazbom. Glazbeno putovanje započelo je sjajnim dvodnevnim glazbenim programom koji je 23. i 24. kolovoza na obale slavonskog međurječja donio bogatu fuziju glazbenih interpretacija.

Festival je u Županji započeo uz fenomenalan zagrebački kvartet Soul Stash te njihovom maestralnom kombinacijom neo soula, funka, urbanog zvuka devedesetih i modernih, groovy improvizacija. Prva večer u Gradskom Parku kulminirala je nastupom svjetski priznatog instrumentalnog dua Hojsak & Novosel koji međuigrom tambure i kontrabasa na jedinstven način promiču hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu. U subotu 24. kolovoza čarolija glazbenog povezivanja nastavila se uz Pavle Jovanović Kvartet koji su predstavili autorski opus izuzetno talentiranog gitarista i kompozitora te Atma Mundi Ensemble, projekt renomiranog riječkog multiinstrumentalista Zorana Majstorovića koji besprijekorno spaja moderni jazz s motivima inspiriranim tradicionalnom glazbom iz raznih dijelova svijeta.

Autohtonim žičanim instrumentima kao što su arapska lutnja, saza i ukulele na River Jazz Festival donijeli su dašak egzotičnog etna. Glazbene večeri nastavile su se u rasplesanom tonu funka i jazza koje je servirao DJ Umbo, a kao svojevrsni odmor od dinamičnog vikend programa, servirala su se i autohtoni slavonski vinski i gourmet specijaliteti

U popratnom dijelu festivala, od 25. do 29. kolovoza u Gradskoj knjižnici u Županji, Davidovoj vodenici u Osijeku i Muzeju vučedolske kulture za posjetitelje su organizirani zanimljivi i edukativni programi o identitetu, povijesti i kulturi ovih krajeva. Neki od posebno istaknutih radionica su radionica tradicijskih instrumenata, glazbene radionice za djecu te razne prezentacije i tribine.

Nakon prošlotjednog bogatog otvorenja, kako glazbom, tako kulturom i tradicijom te lijepim iskustvom koji su posjetitelji ponijeli sa sobom, River Jazz Fest svoju glazbenu plovidbu nastavlja 30. kolovoza u Osijeku u Davidovoj Vodenici, turističkoj atrakciji na Dravi i najvećoj vodenici u Hrvatskoj.

U sklopu nastavka glazbenog programa nastupit će Aftershock, projekt vrsnih instrumentalista basista Maria Rašića i gitarista Nebojše Buhina, u kojem se susreću ambijentalna glazba, elektronika, rock i jazz, te Yogi Lonich Trio predvođen jednim od najutjecajnijih gitarista američke scene i hrvatskih korijena, virtuozom koji je surađivao i pozornicu dijelio s impresivnom listom glazbenih legendi poput Princea, Cata Stevensa, The Rolling Stonesa, Anastacije, Shakire i pokojnog Chrisa Cornella.

29.08.2019. 15:29:00
Novi komentar
nužno
nužno