« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
ZAPAMTITE!

Riješite se neugodnog zadaha

Više je uzročnika neugodnog zadaha, a istovremeno je prisutno i nekoliko čimbenika zbog čega se često događa da nije dovoljno ukloniti samo jedan uzročnik kako bi se osoba riješila zadaha

Morate li ovako hodati ulicom?
Morate li ovako hodati ulicom? (Dreamstime)
Više o

neugodan zadah

Svaka druga osoba ima problema s neugodnim zadahom, no i dalje se o tome jako malo govori.

Neugodan zadah zna predstavljati kako društveni tako i zdravstveni problem, ali mijenjanjem prehrambenih navika, pronalaženjem i liječenjem uzroka i poboljšanjem oralne higijene ovaj problem se uspješno rješava.

Više je uzročnika neugodnog zadaha, a istovremeno je prisutno i nekoliko čimbenika zbog čega se često događa da nije dovoljno ukloniti samo jedan uzročnik kako bi se osoba riješila zadaha.

Najčešći uzroci neugodnog zadaha

Kako bi se zauvijek riješili potrebno je ukloniti sve čimbenike, a kako bi ih pak uklonili važno je prepoznati njegove uzroke. Najčešći uzroci neugodnog zadaha su prehrana, duhan, nepravilna higijena, suhoća usne šupljine i druga medicinska stanja.

Loš zadah često uzrokuju namirnice koje su se konzumirale kao što su češnjak, luk te poneki začini i povrće. Sve navedene namirnice nisu uzrok dugotrajnog neugodnog zadaha, ali se zadržvaju neko vrijeme u organizmu jer tvari koje ga uzrokuju dospijevaju u pluća putem krvotoka, zatim se izlučuju u obliku neugodnog zadaha koje će se u tijelu zadržati sve dok se te tvari u potpunosti ne eliminiraju, pa četkanje zubi nakon takvog obroka i neće biti od neke pomoći.

Savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
18.04.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno