« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
SAVJETI :)

Riješite se mrava bez po' muke

Možete vi riješiti problem nekim repelentom kojim ćete ih posmicati na brzaka, ali oni će se i dalje pojavljivati na najluđim mjestima...

Sigurni smo da ovo ne želite...
Sigurni smo da ovo ne želite... (Arhiva)
Više o

Mravi

,

obrnuta kuća

,

dom

Stiglo je proljeće, a s njim i - mravi. Naravno, većina kuća nema problema s mravima, no ako u zgradu uđe samo jedan mrav, sigurno ćete ih uskoro imati svi... i to svugdje.

E sad, možete vi riješiti problem nekim repelentom kojim ćete ih posmicati na brzaka, ali oni će se i dalje pojavljivati na najluđim mjestima.

Stoga, evo tri stvari koje možete napraviti, a znamo da jako dobro djeluju....

Cimet - ovo je vjerojatno najpoznatiji od svih prirodnih DIY repelenata mrava. I dok postoje proturječne informacije o tome funkcionira li ili ne (ili trebate li ogromne količine cimeta da se vidi razlika), postoji već dugo vremena i preporučuju ga mnogi stručnjaci. Da biste to i sami isprobali, pospite cimetom (ili cimetovim uljem) mjesta na kojima ste vidjeli mrave, uključujući prozorske daske, pod i kuhinjski pult.

Kremena zemlja - kremena ili dijatomejska zemlja je prah nastao od silikatne sedimentne stijene koja je nastala taloženjem ostataka dijatomeja, odnosno alga kremenjašica. Iako nemaju svi dijatomejsku zemlju u svom domu, ako slučajno imate, to je sjajan način da držite mrave van kuće. Pospite tanak sloj prljavobijelog praha nalik talku na prozorske klupčice, uzduž daske ili u bilo koje druge pukotine blizu kojih ste vidjeli mrave.

Spužva sa šećerom - kako biste se lakše nosili s manjom najezdom mrava, namočite veliku spužvu u vodu u kojoj je otopljeni šećer i stavite je na pod na mjestu preko kojeg mravi dolaze u vašu kuhinju. Otprilike 24 sata kasnije, provjerite spužvu. Velike su šanse da će biti puna mrtvih mrava. Isperite mrave i spužvu, ponovno ju namočite u šećernoj vodi, vratite je na ili blizu njihove staze i nastavite tako raditi dok mravi ne nestanu.

07.04.2022. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.04.2022. 11:41
    Cimet ih tjera
Novi komentar
nužno
nužno