« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Riješite se mamurluka nakon tuluma

Ako ste sinoć pretjerali, ne krivimo vas - no, utjecaj alkohola na naš organizam i izgled je katastrofalan, a evo kako si možete pomoći

Ako je noć bila preduga...
Ako je noć bila preduga... (Arhiva)
Više o

mamurluk

,

liječenje mamurluka

Mamurluk je grozna stvar, no nakon ove godine ne možemo vam reći da niste trebali malo normalnog opuštanja... no, sad plaćate zbog toga.

Naravno, baš da nekog sigurnog i trenutnog lijeka za mamurluk ima - nema, to će vam reći iskusniji... ali ipak postoje neke stvari koje će većini donijeti olakšanje.

Prvo što vam svi kažu je popijte jaku crnu kavu. Iako je poznat blagonakloni učinak kave na buđenje tijela, prije toga popijte barem dvije čaše vode. Noć alkohola popije svu vodu iz vašeg tijela te vam je tijelo dehidrirano. Zbog toga se osjećate malaksalo i umorno.

Što više vode popijete, tijelo će se lakše regenerirati. Dodate li u vodu iscijeđenu naranču učinak će biti još bolji. Nakon toga popijte tu famoznu crnu kavu.

Otvorite prozore na autu ako se vozite i dobro izračite prostor u kojem se zadržavate. Svjež zrak i fizički rad tijela omogućit će vam brže sagorijevanje zaostalih kapi alkohola u krvi.

Ako radite za računalom, taj dan se pokušajte istezati što više te ubaciti pokoju šetnju umjesto puš-pauze. Cigarete će vam i tako samo dizati želudac.

Pojedite više laganih obroka, baziranih na vlaknima i cjelovitim žitaricama. Vlakna će upiti višak alkohola, a dat će vam potrebnu energiju za rad.

Tijekom dana grickajte nešto slano poput sira, krekera, štapića, nikako ne slatko jer vam je šećer u krvi pojačan te i on doprinosi nesnosnoj glavobolji.

Slušate li glazbu neka bude nešto lagano, ali pjevno. Ambijentalna glazba će vas uspavati, a prejak ritam nabijati gdje ne treba. Pjevanje također popravlja koncentraciju, a daje vam i nekoliko sekundi predaha između poslova.

Osjećate li i dalje prejaku glavobolju Aspirin i paracetamolske tablete nisu rješenje, jer će vam samo dodatno nadražiti i onako uznemiren želudac.

01.01.2021. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno