« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
SAVJETI :)

Riješite se glavobolje u minuti

Jako probijanje na jednoj ili obje strane, osjetljivost na svjetlost, mučnina i slabost neke su od posljedica jake glavobolje zbog koje bi samo ležali u krevetu

Par kapi ovog ulja i sve je gotovo u trenu
Par kapi ovog ulja i sve je gotovo u trenu (Arhiva)
Više o

glavobolja

,

migrena

,

eterično ulje

,

Mentol

Migrene i glavobolje počinju mučiti sve više ljudi, a potpuno blokiraju normalnu svakodnevicu. Jako probijanje na jednoj ili obje strane, osjetljivost na svjetlost, mučnina i slabost neke su od posljedica jake glavobolje zbog koje bi samo ležali u krevetu. 

Sara Crystal, neurologinja i specijalistica za migrene, tvrdi da je većina glavobolja rezultat stresa, promjena u bioritmu, hormonalnog disbalansa i prevelikih količina kofeina. Osim toga, dijeta bogata čokoladom, sirom, nitratima i aditivima također trigerira bolove.

"Uzroci migrena su često genetski. Svaka osoba ima osobni okidač. Upravo zato nema univerzalnog rješenja za migrene", tvrdi za Woman's Health. 

Liječnici zato preporučuju lijekove, ali i prirodne pripravke. Jedan od alternativnih načina za liječenje je eterično ulje peperminta, tvrdi Crystal i dodaje da je mentol aktivni sastojak eteričnog ulja peperminta i dokazano pomaže u ublažavanju glavobolja.

Studija iz 2015. godine, objavljena u  Frontiers in Neurology, predlaže da se ulje peperminta koristi za masažu za uklanjanje migrena:

1. Rastopite nekoliko kapi eteričnog ulja peperminta u drugom ulju poput kokosovog

2. Umasirajte ulje na sljepoočnice i čelo, koristite kružne pokrete

3. Masirajte minutu

U slučaju da vam masaža ne pomaže, doktorica Crystal predlaže da natapkte nekoliko kapi eteričnog ulja na maramicu i duboko udišete to ili stavite hladni oblog s uljem na čelo. 

05.02.2019. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.02.2019. 10:13
    masaža pomaže
Novi komentar
nužno
nužno