« Film
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
DORF 2012.

Rijeka i Vinkovci ugošćuju Festival dokumentarnog rock filma

Na Festivalu će biti prikazan 41 film u tri kategorije, regionalnoj konkurenciji, međunarodnoj konkurenciji te izvan konkurencije u programu "Tajna povijest rocka"

Fotografija vijesti
Više o

rock

,

dokumentarni film

,

DORF

,

Festival dokumentarnog rock filma

Festival dokumentarnog rock filma (DORF 2012) održat će se ove godine u Vinkovcima od 2. do 4. ožujka i u Rijeci od 15. do 18. ožujka, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci, javlja Hina.

Na Festivalu će biti prikazan 41 film u tri kategorije, regionalnoj konkurenciji, međunarodnoj konkurenciji te izvan konkurencije u programu "Tajna povijest rocka", najavio je direktor festivala Toni Šarić.

U Rijeci će se filmovi prikazivati u Art-kinu Croatia, prostoru Molekule i klubu Palach.

Šarić je istaknuo da je ove godine prijavljen znatno veći broj filmova iz regije, izrazivši zadovoljstvo vitalnošću dokumentarnog filma na ovom području.

U regionalnom programu organizatori ističu film Danila Lole Ilića iz Pule "Prašina svakodnevnog života" o pulskoj lokalnoj sceni a u međunarodnom Nicole Roberts "Another Green World" o Brianu Enou. U skupini filmova izvan konkurencije izdvojen je švedski film Olea Simonsena i Johannesa Stjarnea Nilssona "Sound of Noise" o anarhističkoj skupini bubnjara i glazbenika koji odlučuju napraviti koncert gdje će cijeli grad biti instrument. Članovi žirija su novinar, književnik i glazbenik Ante Perković, autor animiranih filmova i glazbenik Veljko Popović te Gjorgji Janevki, DJ na skopskom radiju Kanal103 i prošlogodišnji pobjednik festivala.

U popratnom dijelu programa ističe se radionica dokumentarnog filma koju će voditi ugledni redatelj Vincent Moon a tema će joj biti istarska glazbena ljestvica. Moon je poznat po nizu kratkometražnih dokumentaraca koji se bave kulturnom baštinom raznih područja svijeta. Uz projekcije filmova organizirat će se koncert grupe Goribor, nastup austrijskog DJ-a Stefana Skorupe, predstavljanja knjiga te sajam rabljenih vinilnih ploča.

20.02.2012. 16:23:53
Novi komentar
nužno
nužno