Ribe iz konzerve su zdrave, pogotovo ove!
Konzerviranjem hrana ostaje svježa i jestiva, posebice ona koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije

Prema mišljenju struke, najzdravije su konzervirane sardine, ali i ostale riblje konzerve koje su cjenovno pristupačan izvor proteina, ali i održive te ne zahtijevaju dugu pripremu ili kuhanje.
Kako objašnjava, korištenje ribljih konzervi u prehrani ima brojne zdravstvene dobrobiti.
"Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora plodova mora, osobito ako svježe sardine nisu dostupne", rekao je dr. Cording.
Kad jedemo sardine, dodaje dr. Kording, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protuupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje osigurava mononezasićene masti zdrave za srce.
Stručnjaci preporučuju dvije do tri porcije ribe iz konzerve tjedno, pomiješane s tjesteninom ili same, a možete je dodati i raznim salatama
Novi komentar