« Glazba
objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana
AKC ATTACK

Ribarska fešta u Attacku za kraj sezone

AKC Attack vas poziva da nam se pridružite na posljednjem eventu sezone kluba Attack, Ribarskoj fešti realiziranoj kroz projekt The Chain Of Music (Venues) Pluralism

Ribarska fešta u Attacku
Ribarska fešta u Attacku (Arhiva)
Više o

AKC Attack

,

Ribarska fešta

Kad ne možemo na more, more će doći nama! Klupsku sezonu zatvaramo s tradicionalnom i dugoočekivanom ribarskom feštom. Vaši "mještani" iz Medike pripremit će vam primjerene gastro specijalitete, a zbog najavljenih vrućina, pića ćemo ohladiti na najjače! Za razliku od prijašnjih izdanja, obogatili smo lineup live nastupima, pa će vas iz patika izuti:

Amio (ZG)

Amio je zagrebačka glazbenica koja će vas voditi kroz zvukove lagane lagune i mega chilla.

Revigrin (ČK)

Revirgin je glazbeni dvojac iz Čakovca (HR) koji čine Karlo Križnik i Paula Gavez, i u tom obliku djeluju od 2019. Godine. Početkom 2022. Revirgin izdaje svoj prvi album "Simulations", koji je u potpunosti napisan na engleskom jeziku - album je inspiriran New Wave izvođačima kasnih 70-ih i ranih 80-ih, te bendovima iz Gothic Rock žanra aktivnih sredinom 80-ih. "Simulations" su ispromovirali brojnim koncertima diljem Hrvatske i regije. Revirgin se na svom drugom albumu "Moderna Rješenja", okreće progresivnijem zvuku, uvlači Techno i Dub zvukove u svoje kompozicije, a promjena koja se vjerojatno najviše ističe jest ta da bend počinje pisati tekstove na svom materinjem, hrvatskom jeziku. "Moderna Rješenja" izašla su 20.10.2023. U 2024. godini, Paula uključuje i bass gitaru u svoje live performanse, dok bend nastavlja eksperimentirati zvukom, šireći se stilski prema žanrovima poput Punka, Grungea i Drum 'n' Bassa. 

Topolka i Lepa Mrena (ZG)

DJ Topolka i DJ Lepa Mrena svoj su javni DJ prvijenac odradile upravo na Ribarskoj fešti na vrućem asfaltu dvorišta Medike, ljeta gospodnjeg 2023. Od tada ne prestaju plivati bespućima svevremenskih hitova i servirati vam ih ravno u srce.

Rezidentice vaših najskrivenijih glazbenih želja donose vam sve što vam najbolja morska fešta na kopnu može donijeti. Želje ne primaju jer ih ionako ostvaruju.

____________________________________________________________________________

The Chain Of Music (Venues) Pluralism zajednička je inicijativa između Autonomnog kulturnog centra (HR) i Crne kuće 13 (RS). Cilj projekta je jačanje samoodrživosti malih glazbenih prostora unaprjeđenjem organizacijskih kapaciteta i poticanjem međunarodne suradnje. Poznate po djelovanju po DIY načelima, organizacije upravljaju prostorima klub Attack i klub Crna Kuća CK13 te nastoje riješiti izazove s kojima se suočavaju nezavisni glazbeni prostori na jugoistoku Europe i zapadnom Balkanu. Ti izazovi uključuju financijsku održivost, konkurenciju s mainstream prostorima i ograničene obrazovne mogućnosti za osoblje. Kako bi se riješili ti problemi, projekt nudi obrazovne programe, umjetničke rezidencije, live nastupe i mogućnosti umrežavanja. Dodatno, naglasak je na rodnoj ravnopravnosti i inkluziji te osnaživanjem žena u glazbi i uključivanjem migrantskih umjetnika/ica.

Financirano od strane Europske unije. Stajališta izražena u ovom projektu isključiva su odgovornost udruge Autonomni kulturni centar te se ne mogu smatrati službenim stavom Europske unije, stoga Europska unija ne može biti odgovorna za njih.

10.07.2024. 11:31:00
Novi komentar
nužno
nužno