« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KINESKA MEDICINA

Reuma i artritis mogu se liječiti i pčelinjim ubodima

Terapija pčelinjim ubodima u Kini se provodi već tri tisuće godina, a temelji se na pčelinjem otrovu koji potiče cirkulaciju, smanjuje upalu i bolove

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

pčele

,

reuma

,

artritis

,

kineska medicina

Ubod pčele kod većine ljudi izaziva nelagodu, a neke i sili da potraže pomoć liječnika, ali u jednoj klinici u Pekingu pacijenti čekaju u redu da bi ih one izbole svojim žalcima.

Terapija pčelinjim ubodima, koja se sastoji od postavljanja pčela na određene točke na tijelu, u Kini se provodi 3.000 godina.

Metoda je slična akupunkturi, ali se umjesto iglica koriste pčelinji žalci. Ključ je zapravo u pčelinjem otrovu za koji stručnjaci kažu da je prirodni lijek.

Liječnici u pekinškoj klinici Kang Tai Bee, ustanovi koja primjenjuje tradicionalnu kinesku medicinu, kažu da je terapija dokazano učinkovita u liječenju reume i artritisa, kao i niza drugih slabosti.

"Terapija pčelinjim ubodom ima pozitivan učinak na pacijente s bolestima kostiju i s njima povezanim bolestima", rekao je liječnik Wang Jing. "Temelji se na pčelinjem otrovu koji potiče cirkulaciju, smanjuje upalu i bolove", dodao je.

U postupku se koriste križane pčele iz Italije i Perzijskog zaljeva čiji žalci dugi 0.3 milimetra sadrže oko 0.3 miligrama otrova.

Liječnici pincetama stavljaju pčele na bolna mjesta ili mjesta pritiska na tijelu. Pčela potom instiktivno ubode pacijenta i ugine. Žalac ostaje u tijelu nekoliko sati. Koliko će se pčela koristiti u jednom tretmanu ovisi o odluci liječnika. Radi se o najmanje četiri do pet uboda, a u teškim slučajevima i stotinu.

Cijena tretmana, koji je navodno toliko popularan da liječnici razmišljaju o proširenju klinike, prosječno iznosi 120 yuana (95 kuna). (hina/metro-portal)

22.03.2010. 12:57:35
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Marijana
    09.08.2011. 01:23
    Prirodno je uvijek najbolje.
    Ja sam nedavno otkrila ovo:
    http://provailen-reviews.com/provailen-ingredients
    Naručila, čekam da stigne... imam dobar osjećaj :)
  2. avatar
    tarot
    16.05.2012. 04:07
    Terapija pčelinjim ubodima u Kini se provodi i više od 3.000 godina!
Novi komentar
nužno
nužno