« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
FRANCUSKI MEDIJI:

Renault i Daimler planiraju partnerstvo

Dvije kompanije pregovarale su o nekoliko zajedničkih projekata među kojima su komponente za Renault, Mercedes A i B serije i budući Smart

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Renault

,

Daimler

Proizvođači vozila, francuski Renault i njemački Daimler, namjeravaju potpisati sporazum o partnerstvu koji bi mogao uključivati međusobno preuzimanje manjinskih udjela, objavio je u petak dnevni list Le Figaro.

Odluka o partnerstvu mogla bi biti donesena na posebnom sastanku uprave direktora Renaulta koji će se održati 6. travnja i priopćena dioničarima na godišnjoj skupštini Daimlera i Renaulta 14. odnosno 30. travnja.

The Financial Times objavio je u četvrtak da će zamjena manjinskih udjela biti simbolična i iznositi oko tri posto.

Dvije kompanije pregovarale su o nekoliko zajedničkih projekata kao što su platforma za mala vozila i proizvodnja zajedničkih komponenti za modele Renaulta, Mercedese A i B serije i budući Smart.

Japanski proizvođač vozila Nissan, s kojim Renault već ima međusobno partnerstvo, mogao bi također biti uključen u novi savez.

Prema navodima japanskih medija, Daimler bi mogao dobavljati motore za Nissan u zamjenu za električna vozila i baterije. (hina/metro-portal)

26.03.2010. 10:57:50
Novi komentar
nužno
nužno