« Zdravlje
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
PAZITE SE!

Rekordan broj oboljelih od ospica u Europi

Više od 41 tisuće ljudi oboljelo je od ospica u prvih šest mjeseci ove godine, a posljedica toga je 37 smrtnih slučajeva povezanih uz ospice

Sve je manje cijepljenih
Sve je manje cijepljenih (Arhiva)
Više o

Svjetska zdravstvena organizacija

,

ospice

,

broj oboljelih

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da je broj oboljelih od ospica u Europi dosegnuo rekordnu razinu.

Više od 41 tisuće ljudi oboljelo je od ospica u prvih šest mjeseci ove godine, a posljedica toga je 37 smrtnih slučajeva povezanih uz ospice. 

U 2017. godini zabilježeno je 23.927 slučajeva ospica, a godinu dana ranije,u 2016. godini 5273 slučaja. Stručnjaci za ovaj zabrinjavajući trend krive pad broja cijepljenih, piše BBC.

U Engleskoj je od početka godine zabilježeno 807 slučajeva ospica. Svjetska zdravstvena organizacija upozorava na zabrinjavajuće podatke i poziva na akciju. Englesko javno zdravstvo priopćilo je da se veliki broj slučajeva ospica povezuje uz veliki broj putovanja u područja Europe koja su se borila s epidemijom ospica.

U Ukrajini je zabilježeno daleko najviše slučajeva ospica u Europi, oboljelo je više od 23 tisuće ljudi. Uz Ukrajinu, još je šest zemalja koje su zabilježile više od 1000 slučajeva ospica: Francuska, Gruzija, Grčka, Italija, Rusija i Srbija. U svim tim zemljama zabilježeni su i smrtni slučajevi, a  najviše smrtnih slučajeva povezanih uz ospice zabilježen je u Srbiji - čak 14.

21.08.2018. 10:00:00
Novi komentar
nužno
nužno