« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
OBADVA SU PALA

Redakcija Novosti: Prijete nam bombom zbog naslovnice

Redakcija srpskog tjednika Novosti primila je nekoliko prijetećih telefonskih poziva i jednu prijeteću e-poštu

Naslovnica Novosti
Naslovnica Novosti (Novosti)
Više o

prijetnje

,

MiG 21

,

Novosti

Redakcija tjednika "Novosti", u kojem je na naslovnici objavljena fotografija dvaju hrvatskih Migova uz naslov "Obadva, obadva su pala!", priopćila je danas da cijelo prijepodne prima prijetnje putem elektroničke pošte i telefona u kojima se nedvosmisleno i jasno govori da će na redakciju biti bačena bomba a urednik izgubiti glavu.

"Dogodi li se išta od toga, odgovornima ćemo smatrati ministra obrane Branka Vukelića, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Josipa Lucića, predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička, koji su jučer u svojim priopćenjima i javnim istupima huškali javnost i pozivali na linč članova redakcije, zlonamjerno interpretirajući našu naslovnicu", priopćile su "Novosti".

U tom tjedniku kažu da prijetnje shvaćaju ozbiljno i da su ih prijavili policiji. Navode da zbog ozbiljnosti situacije očekuju da će vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, predsjednik Ivo Josipović i predsjednica vlade Jadranka Kosor svoje podređene pozvati na odgovornost.

"U tijeku su provjere i potraga za osobama koje su uputile prijetnje redakciji", izjavila je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić.(hina/metro-portal)

06.10.2010. 14:28:42
Novi komentar
nužno
nužno