« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
POVEZNICE

Mafalani tvrdi da nije čuo za planiranje ubojstva Petrača

Amir Mafalani nastavio je s iznošenjem obrane i tvrdi kako ne zna ništa o tome da su ubojice Pukanića planirale i ubojstvo obitelji Petrač

Hrvoje Petrač
Hrvoje Petrač (Igor Sambolec/Cropix)
Više o

Ivo Pukanić

,

novica petrač

,

Hrvoje Petrač

,

Robert Matanić

,

Luka Matanić

,

Amir Mafalani

,

suđenje Pukanić

Amir Mafalani, trećeoptuženi za ubojstvo Ive Pukanića kazao je danas u nastavku svoje obrane da nikada ranije nije čuo da su navodni Pukanićevi atentatori planirali ubojstvo članova obitelji Petrač. Tvrdnju da su optuženi za ubojstvo novinara i suvlasnika tjednika Nacionala planirali i ubojstvo Hrvoja Petrača te njegova sina Novice USKOK je unio u posljednje izmjene optužnice.

No, na pitanje tužitelja je li 2006. USKOK-u prijavio da ga je prvooptuženi Robert Matanić htio angažirati za likvidaciju djece Hrvoja Petrača, optuženi Mafalani je rekao da ne zna ništa o tome te da je Matanić u to vrijeme bio u zatvoru. Kazao je i da Matanić nikada nije spominjao Vladimira Zagorca, Stanka Subotića Caneta, Sretena Jocića i Slobodana Đurovića.

Nakon što je jučer prozvao Matanića kao organizatora Pukanićeva ubojstva, Mafalani je danas kazao da je Matanić u cijeli slučaj uvalio i svog nedužnog bratića Luku, samo zato jer ga je ranije "prevario oko stana".

"Rekao je da će uvaliti Luku jer je ovca te da će napraviti sve što mu kaže", kazao je Mafalani. Pojasnio je da je Matanić u namjeri da dobije status pokajnika policiji planirao ispričati da je za Luku nabavio skuter koji je korišten u atentatu na Pukanića.

Mafalani je pokušao opovrgnuti i izjavu svjedokinje koja je na sudu kazala da ga je, zajedno s Lukom Matanićem, zapazila u blizini mjesta Pukanićeva ubojstva. Tvrdi da tada nije bio mršav jer je imao više od 90 kila te da mu je jedna strana glave bila natečena, o čemu postoji liječnička dokumentacija.

"Osim toga bio je mrak, a svjedokinja je kazala da ima dioptriju minus pet. Ne želim biti neugodan, ali i šišmiš bolje vidi", zaključio je Mafalani. (hina/metro-portal)

06.10.2010. 13:28:59
Novi komentar
nužno
nužno