« Život
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
ZAPAMTITE :)

Recept za sretan brak koji uvijek pomaže

Ako se svađate s partnerom ne brinite, ima lijeka za to - odnosno postoji način kako se trzavice daju izgladiti i imati zdravu ljubavnu vezu ili brak

Sretan brak nije samo sanak pusti ...
Sretan brak nije samo sanak pusti ... (Arhiva)
Više o

brak

,

savjeti

,

sretan brak

,

bračne svađe

Sretan brak ne znači nužno da nema svađa i trzavica među partnerima, već da oni rade jednu stvari koja ostalima ne pada na pamet - razgovaraju, vjerovali ili ne.

Naime, ako raspravite konfliktnu situaciju s partnerom, velika je šansa da vaš odnos neće biti narušen. Najvažnije je nakon takvih epizoda porazgovarati s partnerom, pokušati odgonetnuti što je prošlo po zlu i poduzeti mjere da se problem riješi.

Psiholozi John Gottman i Robert Levenson sa Sveučilišta California, proveli su 14-godišnju studiju u kojoj je sudjelovalo 79 parova koji žive u raznim dijelovima Amerike. Dok je trajalo istraživanje 21 par se rastao.

One koji su ostali zajedno i one koji su se razišli razlikovalo je nekoliko jednostavnih obrazaca ponašanja - ključno je ponašanje nakon burnih svađa - oni koji su ih raspravili ostali su zajedno.

No, to nije jedina, studija koja je to potvrdila.

Rezultati one provedena 2015., a u kojoj 145 parova, pokazali su da oni parovi koji su prošli obuku o načinu rješavanja sukoba, bili su zadovoljniji svojim odnosima nego parovi koji nisu prošli bračno savjetovanje. Kod parova koji nisu sudjelovali na tom "treningu" bila je veća vjerojatnost da će se zbog nerješenih konfliktnih situacija pogoršati odnosi u vezi.

02.01.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno