« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
KONZOLA

Recenzija Nintenda 3DS - 3D efekt bez naočala po visokoj cijeni

VIDEO - Vrijedi li platiti vrlo visoku cijenu za 3D efekt bez naočala saznajte u recenziji konzole Nintendo 3DS

Nintendo 3DS
Nintendo 3DS (HCL)
Više o

Nintendo 3DS

,

recenzija

,

hcl

Prije nešto više od tjedan dana, prvi primjerak nove generacije prijenosnih konzola za video igre, Nintendo 3DS, stigao je i na naše tržište. No vrijedi li platiti vrlo visoku cijenu za 3D efekt bez naočala?

Nasljednik vrlo uspješne Nintendo DS linije prijenosnih konzola (prodane u preko 140 milijuna primjeraka do sada) stigao je na naše tržište. A sa svom silom moderne tehnologije ispod pokrova od kvalitetne plastike i posebnim 3D ekranom za čiji trodimenzionalni efekt ne trebate nikakve naočale, Nintendo 3DS vrlo je zanimljiva prijenosna konzola za prave gamere kojima touch screen njihova pametnog mobitela jednostavno nije dovoljan.

Nadograđeni hardver omogućuje vrlo impesivne grafičke efekte u igrama, a novi Cricle Pad još je jedan vrijedan dodatak, koji igraču podaruje preciznu analognu kontrolu u igrama. No glavna značajka Nintendo 3DS-a je upravo njegov autostereoskopski 3D ekran widescreen formata, koji koristeći parallax barrier tehnologiju, bez potrebe za posebnim naočalama, gledatelju pruža dodatnu imerziju u igre, dajući dojam dubine ekrana.

Iako je zapravo debeo svega par milimetara, gornji sklopivi dio Nintendo 3DS konzole čini se mnogo deblji kada gledate u njegov 3D ekran. Sadržaj vidljiv na ekranu doima se udubljen, dok određeni 3D modeli daju dojam kao da lagano iskaču iz ekrana. Tehnologija nije u potpunosti savršena, ali gledana iz pravoga kuta vrlo je dojmljiva.

No kako bi vidjeli o čemu se radi, morati ćete platiti iznimno visoku cijenu za samu konzolu, a ni neke od prvih igara uopće nisu jeftine. Stoga vas upućujemo na HCL portal, gdje je upravo objavljena vrlo detaljna recenzija Nintendo 3DS-a, u kojoj je sa popratnim videima i fotografijama objašnjeno baš sve što morate znati prije nego posegnete za novčanikom i odlučite odmah u startu kupiti ovu zanimljivu konzolu.

Više na HCL-u RECENZIJA: Nintendo 3DS

Augmented Reality mogućnosti:

07.04.2011. 22:02:00
Novi komentar
nužno
nužno