« Film
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
FAK RECENZIJA

Recenzija filma Otmica Michela Houellebecqa

Berlinski festival bio je prirodno mjesto za predstavljanje filma u kojem glavnu ulogu tumači najkontroverzniji europski pisac današnjice

Otmica Michela Houllebecqa
Otmica Michela Houllebecqa (Arhiva)
Više o

FAK recenzija

,

Otmica Michela Houellebecqa

Jedan od glavnih događaja ovogodišnjeg Berlinskog festivala bilo je film Otmica Michela Houellebecqa. Poznat po provokativnosti i neskrivenoj političnosti, ovaj festival bio je prirodno mjesto za predstavljanje filma u kojem glavnu ulogu tumači najkontroverzniji europski pisac današnjice. Radi se o „malom" filmu koji komunicira prije svega s radoznalošću fanova, ali njih očigledno nije malo.

Tko god je čitao romane Michela Houellebecqa bio je sablaznut. Njegova vizija savjesti zapadne civilizacije, koja je toliko grešna da zaslužuje uništenje, potpuno je crna i nihilistička. Da se razumijemo, nije ovaj stav od jučer,  zapravo, odavno je postao opće mjesto u dokonim intelektualnim igricama političke (ne)korektnosti, te u njemu nema posebne originalnosti.

Dan u kojem su priroda i tehnologija jedan pojam,  a umjetnost i ljubav ne postoje ni na semantičkom nivou, tek je uobičajen ponedjeljak ili četvrtak u Brave New Worldu Aldousa Huxleyja.

Cijelu recenziju pročitajte na FAK portalu.

30.11.2014. 10:20:00
Novi komentar
nužno
nužno