« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
navijački povik

Razišli se prosvjednici iz Širokog Brijega

U slučaju da nadležni ne ispune sve zahtjeve, novi skup održat će se u četvrtak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dado Ruvić/ CROPIX)
Više o

huligani široki brijeg

,

neredi široki brijeg

,

široki brijeg

,

horde zla

,

prosvjed široki brijeg

,

NK Zrinjski

Prosvjed više tisuća građana Širokog Brijega, organiziran zbog izgreda što su se u nedjelju dogodili u tome gradu, prekinut je u utorak iza podneva.

Prosvjed je prekinut nakon susreta prosvjednika s predstavnicima Zapadnohercegovačke županije kojima je upućen zahtjev da se provede istraga.

Prosvjednici tvrde da su navijači Nogometnog kluba "Sarajevo" počeli izgrede, ali da se ta činjenica nastoji krivotvoriti.

Prosvjednici, među kojima su građani Širokog Brijega i navijači Nogometnog kluba "Zrinjski", traže od županijskih vlasti da se provede temeljita istraga kako bi se odbacile optužbe da su domaći navijači i građani Širokog Brijega izazvali izgred.

U zajedničkom propćenju županijskih dužnosnika i predstavnika građana navedeno je kako je iz videozapisa vidljivo da su "razulareni navijači Sarajeva 'Horde zla' nakon izlaska iz autobusa počeli razbijati okolne obiteljske kuće te napadati civile i službene osobe u osiguranju".

Dogovoreno je da predsjednik županijske vlade i načelnik Širokog Brijega zatraže sastanak s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom kako bi se rasvijetlili najnoviji izgredi.

U zajedničkom priopćenju županijske vlasti i građani Širokog Brijega izrazili su razočaranje izvješćima medija iz Sarajeva, ocijenivši da su njihova izvješća nekorektna i neistinita.

Prosvjednici su najavili da će organizirati nov skup u četvrtak u Širokom Brijegu ako se ne ispune njihovi zahtjevi. (hina/metro-portal)

06.10.2009. 17:39:56
Novi komentar
nužno
nužno