« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
SPORTSKI DIREKTOR

Ratko Rudić više nije izbornik vaterpolista

Dosta je bilo 30 godina na klupi i vrijeme je da šansu dobiju mlađi treneri, iako ja još imam dovoljno energije koju želim pokazati u novoj ulozi, kaže Rudić

Ratko Rudić prebacio se na mjesto sportskog direktora
Ratko Rudić prebacio se na mjesto sportskog direktora (Arhiva)
Više o

Ratko Rudić

,

hrvatska vaterpolo reprezentacija

,

ostavka

,

izbornik

,

sportski direktor

Nakon osam godina najtrofejniji vaterpolski trener na svijetu Ratko Rudić (64) napušta mjesto izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije i postaje njezin sportski direktor.

"Dosta je bilo 30 godina na klupi i vrijeme je da šansu dobiju mlađi treneri, iako ja još imam dovoljno energije koju želim pokazati u novoj ulozi u kojoj mogu još više koristiti hrvatskom vaterpolu", kazao je Rudić.

Po njegovim riječima kruna njegove karijere bila je osvajanje zlatne olimpijske medalje u Londonu.

"Cijelu ovo sezonu smo odlično odigrali i osim jednog poraza na trening utakmici sa SAD, koju su sudili američki suci, sve smo ostale utakmice dobili. Ja sam dugo u vaterpolu, ali takvu dominaciju jedne momčadi još nisam vidio", rekao je Rudić istaknuvši da je u osam godina koliko je proveo na klupi hrvatske reprezentacije osvojio sve moguće trofeje od Svjetske lige, naslove prvaka Europe i Svijeta do zlatnog olimpijskog odličja, ali da će mu zauvijek ostati bol zbog ispadanja u ćetvrtfinalu OI u Pekingu kada smo "također imali reprezentaciju za zlato", naglasio je Rudić.

Po njegovim riječima hrvatska je vaterpolska reprezentacija, sa izuzetkom Igora Hinića i Samira Barača, izuzetno mlada i još će dugo igrati u ovom sastavu.

"Ne moramo uvijek osvajati prva mjesta, ali se na svakom natjecanju sve naše selekcije moraju biti u krugu onih reprezentacija koje se bore za medalje. Upravo će mi to u buduće biti glavni posao da razgovaram i pravim planove sa selektorima mlađih selakcijaja u kojima je od osvajanje medalja još važnije da se stvaraju igrači za seniorsku reprezentaciju, kazao je Rudić.

 

Po riječima dopredsjednika i Izvršnog direktora HVS-a Perice Bukića Rudić će službeno biti imenovan sportskim direktorom u nedelju na Izbornoj skupštini HVS-a na kojoj će ponovno za predsjednika biti izabran Predrag Sloboda dok će se na izbor Rudićeva nasljednika još morati pričekati.

"Nećemo dugo čekati jer nam u listopadu već kreću prve akcija, a procedura je takva da će na Skupšini biti izabrano novo Stručno povjerenstvo, u kojem će biti i Ratko Rudić, koje će predložiti Upravnom odboru HVS-a ime novog izbornika.

"Neću o imenima sada, ali to mora biti osoba koja je vodila mlađe selekcije i bila moj pomoćnik, odnosno upoznala način rada, u nekoj od akcija seniorske reprezentacije", kazao je Rudić i time praktički potvrdio da će se njegov nasljednik tražiti između: Ivana Asića, Elvisa Fatovića, Vjekoslava Kobešćaka i Ivice Tucka.


13.09.2012. 16:46:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    tomislav
    14.09.2012. 18:56
    vaterpolisiti nebudu više nikad osvojili zlato
Novi komentar
nužno
nužno