objavljeno 13.09.2012. 16:46:00
SPORTSKI DIREKTOR

Ratko Rudić više nije izbornik vaterpolista

Dosta je bilo 30 godina na klupi i vrijeme je da šansu dobiju mlađi treneri, iako ja još imam dovoljno energije koju želim pokazati u novoj ulozi, kaže Rudić

Ratko Rudić prebacio se na mjesto sportskog direktora
Ratko Rudić prebacio se na mjesto sportskog direktora (Arhiva)

Nakon osam godina najtrofejniji vaterpolski trener na svijetu Ratko Rudić (64) napušta mjesto izbornika Hrvatske vaterpolske reprezentacije i postaje njezin sportski direktor.

"Dosta je bilo 30 godina na klupi i vrijeme je da šansu dobiju mlađi treneri, iako ja još imam dovoljno energije koju želim pokazati u novoj ulozi u kojoj mogu još više koristiti hrvatskom vaterpolu", kazao je Rudić.

Po njegovim riječima kruna njegove karijere bila je osvajanje zlatne olimpijske medalje u Londonu.

"Cijelu ovo sezonu smo odlično odigrali i osim jednog poraza na trening utakmici sa SAD, koju su sudili američki suci, sve smo ostale utakmice dobili. Ja sam dugo u vaterpolu, ali takvu dominaciju jedne momčadi još nisam vidio", rekao je Rudić istaknuvši da je u osam godina koliko je proveo na klupi hrvatske reprezentacije osvojio sve moguće trofeje od Svjetske lige, naslove prvaka Europe i Svijeta do zlatnog olimpijskog odličja, ali da će mu zauvijek ostati bol zbog ispadanja u ćetvrtfinalu OI u Pekingu kada smo "također imali reprezentaciju za zlato", naglasio je Rudić.

Po njegovim riječima hrvatska je vaterpolska reprezentacija, sa izuzetkom Igora Hinića i Samira Barača, izuzetno mlada i još će dugo igrati u ovom sastavu.

"Ne moramo uvijek osvajati prva mjesta, ali se na svakom natjecanju sve naše selekcije moraju biti u krugu onih reprezentacija koje se bore za medalje. Upravo će mi to u buduće biti glavni posao da razgovaram i pravim planove sa selektorima mlađih selakcijaja u kojima je od osvajanje medalja još važnije da se stvaraju igrači za seniorsku reprezentaciju, kazao je Rudić.

 

Po riječima dopredsjednika i Izvršnog direktora HVS-a Perice Bukića Rudić će službeno biti imenovan sportskim direktorom u nedelju na Izbornoj skupštini HVS-a na kojoj će ponovno za predsjednika biti izabran Predrag Sloboda dok će se na izbor Rudićeva nasljednika još morati pričekati.

"Nećemo dugo čekati jer nam u listopadu već kreću prve akcija, a procedura je takva da će na Skupšini biti izabrano novo Stručno povjerenstvo, u kojem će biti i Ratko Rudić, koje će predložiti Upravnom odboru HVS-a ime novog izbornika.

"Neću o imenima sada, ali to mora biti osoba koja je vodila mlađe selekcije i bila moj pomoćnik, odnosno upoznala način rada, u nekoj od akcija seniorske reprezentacije", kazao je Rudić i time praktički potvrdio da će se njegov nasljednik tražiti između: Ivana Asića, Elvisa Fatovića, Vjekoslava Kobešćaka i Ivice Tucka.


13.09.2012. 16:46:00
http://m.metro-portal.hr/ratko-rudic-vise-nije-izbornik-vaterpolista/73875/