« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
pred ministarski sastanak

Raste napetost između Rusije i NATO-a

Razmirice se odnose na nacrt reforme Vijeća NATO-a i Rusije, organa za dijalog između zemalja Atlantskog saveza i Moskve u Bruxellesu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

NATO

,

Dmitrij Rogozin

,

atlanski savez

Rusko izaslanstvo pri NATO-u dovelo je zbog razmirica u pitanje održavanje sastanka Atlantskog saveza i Moskve, predviđeno za petak u Bruxellesu, prvog na razini šefova diplomacije nakon gruzijske krize 2008.

Ono je priopćilo da bi održavanje ministarskog sastanka, prvog nakon rusko-gruzijskog rata u kolovozu 2008. koji je naveo NATO da zamrzne odnose s Rusijom, moglo biti "dovedeno u pitanje". Ruski veleposlanik pri NATO-u Dmtirij Rogozin trebao bi kasnije iznijeti detalje o razmiricima na konferenciji za tisak.

No, prema diplomatskom izvoru, razmirice se odnose na nacrt reforme Vijeća NATO-a i Rusije, organa za dijalog između zemalja Atlantskog saveza i Moskve u Bruxellesu. Rusija nije spremna smjesta ga prihvatiti, prema tom izvoru.

Savez međutim sa svoje strane želi već sada usvojiti nacrt reforme, istodobno kad i dva teksta na razmatranju: jedan o "novim izazovima i prijetnjama 21. stoljeća" s kojima se suočavaju obje strane, a drugi o suradnji NATO-a i Rusije. (hina/metro-portal)

01.12.2009. 17:11:58
Novi komentar
nužno
nužno