« Svijet
objavljeno prije 12 godina
Lace Up. Save Lives

Drogba i Bono bore se protiv AIDS-a

Donosimo ekskluzivni intervju s Bonom Voxom i Didierom Drogbom povodom nove kampanje za borbu protiv AIDS-a u Africi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Bono Vox

,

Nike

,

AIDS

,

HIV

,

Didier Drogba

,

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

,

Red

Rock zvijezda Bono Vox i nogometna zvijezda Didier Drogba udružili su se kako bi pomogli prikupiti novac za HIV pozitivnu djecu u Africi. Ovaj naizgled nespojiv par predvodi novu kampanju proizvođača sportske opreme NIKE i Bonove udruge za AIDS pod nazivom Red.

Drogba, koji je rođen u Obali Bjelokosti, i drugi vrhunski nogometaši nose crvene vezice na tenisicama kako bi promovirali rast svijesti o AIDS-u i prikupili novac za borbu protiv ove bolesti.

Kampanja je počela danas, 1. prosinca, na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Nike će tako prodavati vezice za četiri eura u cijelom svijetu. Napadač Chelsea Drogba u nedjelju je pokazao svoje crvene vezice nakon što je zabio dva pogotka na utakmici engleske Premier lige protiv Arsenala.

Novinarka Metro World Newsa Marcella Mravec srela se s Bonom i Didierom na lansiranju kampanje u Londonu i postavila im nekoliko pitanja.

Nogometaši imaju jako velike plaće - čine li dovoljno kako bi pomogli drugima?

Drogba: Nogometaši zaista puno zarađuju ali nikad ne zaboravljaju odakle dolaze, kao ni ljude koji su im pomogli. Zato se trudimo nešto od toga vratiti.

Bono: Ljudi poput mene uvijek nekako naglašavaju što sve nije u redu u Africi i zaboravljamo reći ljudima koliko je to divan kontinent. Odlično je što ovo činimo upravo sada kad je pred nama Svjetsko prvenstvo u Africi koja će se pokazati u najboljem izdanju.

Je li vam važno biti uzor mladim muškarcima ujedno osnažujući poziciju žena?

Drogba: To je jako važno. Nogometaši su uzori. To moramo iskoristiti kako bismo poslali neke poruke, prije svega kako bi se spriječilo širenje HIV-a.

Bono: Vaše pitanje je potpuno na mjestu. Zbilja se radi o stigmatizaciji, a muškarci su tu gori. Muškarci ne žele o tome pričati i teže ih je obrazovati. Kad se uključi netko poput Didiera, to mijenja stvari na način koji to nitko drugi ne može.

Piše: Marcella Mravec/Metro World News
01.12.2009. 17:38:09
Novi komentar
nužno
nužno