« Clubbing
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SMS FESTIVAL

Stop Making Sense Festival - tri dana i noći glazbene anarhije uz more

SMS je osmišljen kao spoj savršene lokacije, vremena, ozračja i opsežne glazbene pozadine od techna, housea i disca do jazza i soula

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Stop Making Sense, Turnmaster Tim)
Više o

more

,

plaža

,

ljeto

,

Petrčane

,

party

,

časopis People

,

najljepša žena na svijetu

,

Michio Kaku

,

2100. godina

,

sušene jabuke

Stop Making Sense Festival u svom premijernom izdanju održat će se 3.-5. rujna u Petrčanima kraj Zadra. Na glavnoj pozornici, baru na plaži, klubu i na brodskim partijima sveukupno se očekuje 2000 gostiju. Donosimo vam koncept i detalje raskalašenog line up-a SMS festivala:

The very best, čiji se raspon glazbenih zvukova proteže od Malawija do Dalstona, biti će headliner u petak navečer. Django Django, glazbeni anarhisti novog kova, također će prvu večer izaći na glavnu pozornicu, dok će u subotu headliner biti Nathan Fake, prijestolonasljednik britanske elektronike.

Ekipa festivala s ponosom nam predstavlja DJ-a Carla Craiga, pripadnika techno aristokracije. Zajedno s cijenjenim Theom Parrishem i Juanom Atkinsom predvoditi će skupinu iz Detroita na glavnoj pozornici u nedjelju navečer. Gosti iz Detroita dirigirati će proslavu 25. obljetnice techno glazbe koja se obilježava ove, 2010. godine.

Uskoro dijelimo 2x1 ulaznicu za SMS Festival u Petrčanima na Metro portalu!

Isto tako Stop Making Sense festival predstavlja i techno izvođače novog kova koji se ovom prilikom pridružuju gore navedenim stariješinama - Patrice Scott, Keith Worthy i Kyle Hall. Miljenici festivalske publike, live atrakcija Friendly Fires uloviti će se gramofona, a Son of Dave, majstor semplova i bluesa, nastupat će uživo.

Matias Aguayo stvara legendarne besplatne ulične zabave diljem Južne Amerike. Čuvena''bumbumbox'' događanja slave neobuzdani hedonizam koji je sad začinjen na hrvatski način.

Radioclit u petak navečer na plažu donosi tropske zvukove worldclasha. Radoclit su ostali zapamćeni kao prvi klupski organizatori koji su Europi predstavili zvukove siromašnih četvrti Baltimorea, prljavog juga i favela u Rio de Janeiru. Kad su se povezali s ljudima poput Switcha, Sindena, Diploa i M.I.A.-e, Radioclit je Londonu ukazao na neke od najutjecajnih talenata našeg vremena. Sada dolaze u Hrvatsku...

stopmakingsensefestival_slika1.jpg
Stip Making Sense

Toy Selectah iz Meksika poznat je po miješanju brzih kolumbijskih ritmova s urbanom elektronikom. Ove je godine remiksirao cijeli album Vampire Weekenda, ''Contra'', a njegov će ekskluzivni hrvatski nastup na glavnoj pozornici u subotu navečer biti šećer na kraju kraljevske serije DJ-a.

Ne treba zaboraviti i nastupe uživo čudesnih dance izvođača Wbeeza, energičnih The Worm i nadasve talentiranih tinejđerskih trubadura Fran And Josh koji su miješanjem flamenca i indie glazbe izmislili jedinstveni gitaristički stil, pa njihovi live nastupi pružaju jedistveno i očaravajuće iskustvo.

Organizatori partya:

Need2Soul su predani dobavljači sirovog housea, techna, disca, jazza, soula... Ponosno obavljaju svoj posao od 2004. i glazbena im je industrija iskazala poštovanje. Svaki ljubitelj house glazbe revno pohodi njihove gaže. Na festivalu će u petak navečer, od 23.00-06.00, predvoditi Need2Soul party.
www.Need2soul.com

The Camp će u subotu preuzeti bar na plaži! Camp je akronim za City Arts&Music Project i i otmjena je kombinacija kafića, galerije i noćnog kluba smještenog u londonskom kvartu Shoreditch. U organizaciji DJ-a Jamesa Priestleyja, Camp će predstaviti dio svog eklektičnog glazbenog programa.
www.thecamplondon.com

U nedjelju navečer u klub slijeće Swap-a-Rama. Nazvana je „najboljom zabavom koju možete doživjeti u tuđoj odjeći". Svaki put kad se oglasi autosirena sudionici moraju zamijeniti komad odjeće s najbližom osobom tako da je najbolje da ne odjenete nešto bez čega ne možete živjeti. Samo Bog zna u čemu ćete se vratiti kući. Swap DJ-i puštaju nepredvidljivo opijajuću mješavinu rock & rolla, soula, R'n'B-a, sixties shakersa, ska glazbe, boogalooa, hip-hopa, dancehalla, pop glazbe & party klasika.
www.swap-a-rama.co.uk

Oprimo / Sub Club - Škotski noćni klubovi bez premca udružili su se kako bi omogućili čistu plesnu raznolikost, i na kopnu i na moru. JD Twitch, JG Wilkes & Sensu zaduženi su za gramofone u subotu. Nastupaju na glavnoj pozornici i na brodu.
http://www.optimo.co.uk
www.subclub.co.uk
www.myspace.com/sensuevents

Sud Electronic su 2000. godine osnovali DJ Lakuti i Alan „Portable" kad su otišli iz rodnog Soweta i Cape Towna. Sad vode vjerojatno najkulerskiji house party londonskog undergrounda. Mogu se pohvaliti vjernom sljedbom partijanera kao i diskografsko-menadžerskom tvrtkom. Na njihovom nastupu u petak, 3.rujna, na pozornici uz more naći će se i DJ Tama Sumo, Lakuti te posebni gosti iznenađenja.
http://www.sudelectronic.com
 
http://uzurirecordings.com

Secretsundaze za hrvatsku ekskluzivu preuzimaju glavnu pozornicu u nedjelju navečer. Zloglasnu seriju partija prije osam su godina pokrenuli školski prijatelji u Londonu i otad su postali svjetski fenomen. Iako se partiji i dalje redovito održavaju u Londonu, osvojili su i brojne druge teritorije diljem zemaljske kugle poput Sonara, Panorama Bara, WMC-a, Ibize, Japana i New Yorka...
www.myspace.com/secretsundaze

Movimientos u subotu popodne na pozornicu na plaži donose zapaljive zvukove latinskih četvrti, odabrane sampleove svjetskih urbanih ritmova, klasične latino zvukove i vatrene tropske mashupove. Nastupaju DJ Cal Jader, MC Clem George i gosti. http://www.movimientos.org.uk

Favela Chic preuzimaju pozornicu na plaži u nedjelju popodne i organiziraju party na brodu. Ringmaster Gringo da Parada predvodi napad prenoseći brazilsko-francusko ludilo pariških i londonskih klubova na SMS.
www.favelachic.com

stopmakingsensefestival_slika2.jpg
Stop Making Sense

Deviation DJ Benji B, voditelj najpopularnije emisije na radiju BBC1xtra, donosi ovaj prvoklasni kasnonoćni session ispunjen odličnim gostima koji će puštati house, dubstep, hip hop i jedinstveni jazz. Deviation je u posljednjih godinu dana bio glavna mjesečna londonska klupska noć, stvarajući čvrstu sljedbu među plesnim ratnicima radnog tjedna. www.deviationmusic.net/blog

Klupske noći Warma dio su inventara londonske house scene već 10 godina. Osim svojih izvođača predstavljaju i umjetnike koji nisu dio agencije Warm, kao što su visoko cijenjeni međunarodni DJ-i i producenti poput Todda Terje, Stevea Buga, Sebo K-a, Move D-a i Mauricea Feltona. Na SMSu pridružit će nam se Warmova glavna zvjerka Ali Tillet i prijatelji.
www.war-music.com

Fact Magazine je mjesto gdje prvi možete saznati sve o novoj glazbi i gdje vas zabavljaju najduhovitiji svjetski blogeri. Urednik Sean Bidder dolazi zajedno s prijateljima na posebni dnevni party na brodu i nastup u suton.
www.factmag.com

Allez-Allez čine Sam Willis i Steve  Nolan - kraljevi podcasta koji su dobro upoznati s događanjima u sferi blogova. Njihov jedinstveni izričaj uključuje kraut,  techno, electro, plesni disco, a odnedavno izdaju za Kompakt i remiksiraju za izvođače poput Fever Ray, Simian Mobile Disco i Fuck Buttons. 
http://www.allez-allez.co.uk

Fantasy Island - DJ Richard Norris (The Grid/Beyond the Wizard's Sleeve), DJ Chris Coco i gosti puštaju Balearica & Psychedelia klasike i novitete tijekom cijelog dana u baru na valovima okupanoj plaži dok sunce zalazi nad morem. Ovo je nova „stara" Ibiza!
http://www.myspace.com/thetimeandspacemachine
www.chriscoco.com

Direktori Fetivala Chris Greenwood & Alex Ruello o festivalu: „Nakon mjeseci usklađivanja, razmišljanja, zamišljanja i mučenja napokon smo za prvo izdanje festivala stvorili listu izvođača kojom se ponosimo. Smatramo da smo obavili dobar posao sa živim tropskim zvukovima The Very Besta koji nastupaju u petak i klasičnim technom Carla Craiga, glavnim subotnjim izvođačem! Također u subotu, na prvom mjestu imamo i dalekosežnu živu elektroniku Nathana Fakea upotpunjenu jedinstvenim sempliranim bluzerskim razmišljanjima izvođača pod imenom Son of Dave. SMS će biti trodnevna glazbena vožnja na obali pod suncem. Nezaboravna vožnja."

SMS je osmišljen kao spoj savršene lokacije, vremena, ozračja i opsežne glazbene pozadine od techna do latino glazbe preko jazza, soula, funka, housea i disca koji pruža jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Karte za ovaj jedinstveni trodnevni tulum možete nabaviti u svim sustavima Eventima po cijeni od 400 kn.

Više o festivalu:
www.sms-2010.com


29.06.2010. 10:14:38
Novi komentar
nužno
nužno