« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
svjetski mega car

Rambo Amadeus na Hvaru

Kultni crnogorski muzičar zabavio i sebe i publiku u svirajući u Jelsi pod palmama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Klema)
Više o

Hvar

,

Rambo Amadeus

,

antonije pušić

,

svjetski mega car

,

koncert u jelsi

,

Jelsa

Rambu očito pašu manji klubovi, jer Vila Verde je ustvari koktel bar s odličnim vrtom, u čijem se kutu sinoć stisnula malena pozornica kojom su dominirali bubnjevi, dok je ostatak banda podijelio dva-tri preostala kvadrata. Da bi atmosfera bila što opuštenija, klavijaturist je sjedio na samom uglu pozornice, na dvije preokrenute gajbe Žuje.

Dvjestotinjak posjetitelja okupilo se većim dijelom do 22 sata, za kada je bio najavljen početak koncerta svjetskog mega cara. S obzirom na prilično stroge odredbe kućnog reda, koje su nalagale kraj u ponoć, Rambo i Mutant Dance Quartet popeli su se na stage s petnaestak minuta zakašnjenja, dok je većina gostiju još uvijek pustošila šank.

Prema očekivanjima, već su prvi rifovi Rambove gitare privukli pažnju posjetitelja, koji su se strateški rasporedili po verandi, klupama i prostoru pred pozornicom, lagano se njišući u ritmu starih stvari u ruhu u koje ih je Rambo odlučio odjenuti toga dana.

U početnom obraćanju publici zamolio je za razumijevanje što nije došao u pripremljenom večernjem odijelu i napomenu da mu je ovo zapravo prvi posjet Hvaru, jer se dolasci jedrilicom ne mogu računati.

Stars on 45 varijante domaćih nekadašnjih i sadašnjih uspješnica s prostora bivše Jugoslavije Rambo je ponovno magično izmješao s rifovima svjetskih hitova, uz prepoznatljive zlobno-humoristične komentare na opću situaciju. Podrška publike nije bila pretjerano žestoka, no samplovi s laptopa dodali su onaj sastojak koji Ramba izdvaja od ostalih glazbenika i zbog čega publika stalno iznova dolazi na koncerte, jer nikad nije sigurna kako će te večeri izgledati poznati hitovi.

Dvosatna svirka isprekidana komentarima ponudila je i blues i reggae varijante najvećih hitova, koje je veći dio publike veselo pjevao s Rambom, a koncert je završio ovacijama, no bez bisa. Dojam je da se Rambu i nije dalo ponovno izlaziti na pozornicu, a i publika je prestankom svirke posvetila pažnju piću u rukama, pa je zapravo na obostranu radost koncert bio gotov. (DK)

30.07.2008. 12:15:24
Novi komentar
nužno
nužno