« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
OVRHA BANKE

Radnica Kamenskog se bacila pod tramvaj

Đurđi Grozaj, samohranoj majci i donedavnoj radnici propalog Kamenskog, Zagrebačka banka planira zaplijeniti svu pokretnu imovinu zbog duga od 4.326 kuna

Fotografija vijesti
Više o

Zagrebačka banka

,

ovrha

,

Kamensko

,

radnica

Prijedlog za ovrhu već je donesen. Dvadesetogodišnji sin također je bez posla i zajedno s majkom uzaludno obilazi šaltere burze, dok je 30-godišnja kći, časna sestra, zavjetovana na skroman život pod okriljem Crkve, bez ikakve mogućnosti da financijski pomogne majci i bratu. Suprug i otac preminuo je prije 23 godine, a rad u Kamenskom u više smjena i poslovi sa strane više od dva desetljeća jedva su pokrivali najosnovnije životne potrebe, piše Novi list.

Đurđa Grozaj bila je čak i jamac za bankarski kredit bliskoj prijateljici. Ispostavilo se da je posrijedi bila prevara za tobožnju hitnu operaciju prijateljičinog muža – tuđi kredit tako je plaćala punih pet godina.

U suzama, psihički slomljena, posredstvom novinara došla je u prostorije udruge B.a.b.e, nevladine organizacije za zaštitu ženskih prava smještene tik uz Kuću ljudskih prava.
'Išla sam pred tramvaj... nisam mogla više. Vozač je zakočio. Ni tramvaj me nije htio pregaziti...', zajecala je nesretna žena.

'Toliko očaja se nakupilo u meni, najviše mi je žao moje djece. Oni su ostali bez oca. Zdrav čovjek koji se jednog dana srušio, operirali su ga pogrešno i on je umro. Bježala sam u podrum da mogu plakati, da me ne vide djeca... Uzaludno, znali su da plačem, čuli su me i dočekivali ispred vrata', otvorila je srce gospođa Grozaj.

'Cijeli sam život radila u više smjena, ostajala duže na poslu i subotama dolazila ako treba. Kad je bilo hitno, nazivali su mene i kolegice doma da se vratimo na posao skrojiti odijela za političare i ljude na položajima. Znate, naša odijela i radne uniforme danas nose i ljudi iz Zagrebačke banke...', kroz suze je ispričala nesretna žena, jedna od 400 otpuštenih radnica Kamenskog koje su prije nekoliko dana dobile nagradu Ponos Hrvatske, na manifestaciji održanoj pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića.

31.12.2010. 14:24:36
Novi komentar
nužno
nužno