« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
ZNATE LI?

Radne navike su uspjeh u životu

Za postizanje uspjeha u životu vrlo su važne formirane radne navike, a ako kod djece na tome inzistirate od malih nogu, ona će kroz odrastanje formirati pravilan odnos prema rad

Uspjeh ne dolazi sam od sebe...
Uspjeh ne dolazi sam od sebe... (Arhiva)
Više o

uspjeh

,

radne navike

Samokontrola nije izgrađena u djetinjstvu i zato dijete ne može kontrolirati svoje ponašanje, a rad za dijete predstavlja nešto što mu nije drago jer se dijete vodi samo onime što ga u tom trenutku zadovoljava, a rad to svakako nije.

Postavljanje pravila

I zato je na nama roditeljima da djetetu pomognemo postavljanjem jasnih pravila i pravilnim usmjeravanjem. Cilj je da dijete shvati kako postoje štetna zadovoljstva, tu se misli na sate i sate provedene pred ekranom ili prekomjerno konzumiranje slatkiša, a uz to i da shvati kako su neka trenutna nezadovoljstva korisna, poput pranja ruku, pristojnosti, učenja, redovitog pranja zuba, lijepog ponašanja za stolom, pospremanja sobe, itd.

Dijete ne može razlikovati svoje želje od sebe samog, a kada mu ne ispunite želju dijete misli da ga ne volite i da ga ne želite. Ali, bez obzira na to vi bi kao roditelj trebali biti uporni i držati se svoje riječi, pa čak i onda kada dijete napravi cijelu dramu. Za dobrobit djeteta je najvažnije roditelji budu svjesni kako su određena uskraćivanja dugoročna dobrobit za dijete.

Više savjeta pronažite na zenskisvijet.com

17.08.2020. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno