« Film
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
KINOTEKA

Quo vadis, Aida u Kinoteci

Radnja filma odvodi nas u srpanj 1995. godine kada srpska vojska ulazi u grad Srebrenicu u Bosni i Hercegovini

Quo vadis Aida
Quo vadis Aida (Arhiva)
Više o

Jasmila Žbanić

,

Kinoteka

,

Quo vadis Aida

Od 8. ožujka na programu kina Kinoteka očekuje nas Quo Vadis, Aida?, bosanskohercegovačka ratna drama iz 2020. godine koju je napisala, producirala i režirala Jasmila Žbanić, čiji je prvijenac Grbavica osvojio Zlatnog medvjeda u Berlinu 2006. godine. Quo vadis, Aida? premijerno je prikazan u službenoj konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, a uz odlične kritike nedavno se našao i u užoj listi za nominacije za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

Radnja filma odvodi nas u srpanj 1995. godine kada srpska vojska ulazi u grad Srebrenicu u Bosni i Hercegovini. Tisuće građana pokušat će potražiti zaštitu u UN-ovoj bazi, a među njima i obitelj Aide, lokalne učiteljice koja je angažirana kao prevoditeljica za UN. Aida isprva vjeruje da su oni koji su ušli u bazu sigurni, no prevodeći pregovore doći će do informacija o katastrofi koja se sprema. Hoće li uspjeti spasiti svoju obitelj i sugrađane, prije nego bude prekasno?

Glavne uloge u filmu tumače Jasna Đuričić, Boris Isaković, Edita Malovčić, Emir Hadžihafizbegović i Dino Bajrović. Nastao je u produkciji bosanskohercegovačke kuće Deblokada, u koprodukciji s Austrijom, Njemačkom, Francuskom, Nizozemskom, Norveškom, Poljskom, Rumunjskom i Turskom.

Quo vadis, Aida? će na programu Kinoteke igrati na nekoliko projekcija tijekom ožujka, a ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina.

Praktične informacije

Sukladno novim mjerama, broj posjetitelja u kinu dodatno je smanjen, stoga vas pozivamo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme. O mjerama koje smo poduzeli kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka pročitajte ovdje.

Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka: www.kinokinoteka.hr

06.03.2021. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno