« Film
objavljeno prije 14 godina
PROJEKCIJA

Queer Momenti u kinu Europa

15. i 17. lipnja bit će prikazan film Posljednje ljeto Boyite, o prijateljstvu i završetku djetinjstva te prelasku u adolescenciju

kino Europa
kino Europa (Kino Europa)
Više o

film

,

kino Europa

,

gluten

,

ketogena dijeta

La Boyita je motorna kamp kućica i skrovište za Jorgelinu, znatiželjnu djevojčicu na prijelazu iz djetinjstva u pubertet. Nakon bolnog iskustva roditeljskog razvoda i nenadane isključenosti iz života starije sestre, Jorgelina odlučuje otići na praznike s ocem na selo gdje vrijeme provodi s Mariom koji radi na ranču svoje obitelji. On međutim prolazi kroz vlastiti sklop promjena, a Jorgelina ih pokušava shvatiti. Mario, posramljen i nesiguran, ne zna zašto nije poput drugih dječaka.

To otkriće, umjesto da ih razdvoji, zbližava dvoje prijatelja - tijekom ljeta ispunjenog siestama, jahanjem i avanturama na rijeci, počinju se pojavljivati tajne nevine i znatiželjne seksualnosti, otkrivajući istine kojoj se nitko od odraslih nije usudio pogledati u oči.

U filmu je riječ o nepropitanom nasilju koje nastaje razdorom između biologije i identiteta te o načinu na koji, bivanjem svjedokom uznemirujućim transformacijama kroz koje Mario prolazi, Jorgelina oblikuje vlastiti svjetonazor i identitet.

Redateljica filma je Julia Solomonoff koja je svojim dosadašnjim uratcima pokazala kako ima razvijen senzibilitet za detalje. Svestrana je argentinska filmašica; redateljica, scenaristica, producentica te predavačica režije na Sveučilištu Colombia u New Yorku. Ovo je njezin drugi igrani dugometražni uradak koji je međunarodnu premijeru imao na poznatom španjolskom festivalu u San Sebastianu.

Projekcija će se održati 15. i 17. lipnja u 21 sat.

14.06.2010. 09:51:01
Novi komentar
nužno
nužno