« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
WORLD MUSIC

Putumayo nam donosi najbolje od world glazbe

Na kompilacijama Putumayo dosad su se pojavila dva hrvatska izvođača - Tamara Obrovac i Cubismo

(Putumayo)
Više o

glazba

,

world music

,

Putumayo

,

kompilacije

Putumayo World Music osnovana je s ciljem širenja glazbe različitih kultura po svijetu. U posljednjih 17 godina izdavačka kuća je poznata prije svega po svojim melodičnim kompilacijama sastavljenim od vrhunske glazbe iz cijelog svijeta.

Moto pod kojim Putumayo pokreće svijet je "garancija za podizanje raspoloženja". Dobre vibracije šire se već samim pogledom na cover CD-a, djelom nadahnutog umjetnika Nicole Heindl čiji šareni, folklorni stil odražava ciljeve Putumayja - povezivanje tradicionalnog sa suvremenim.

Vizija osnivača Dana Storpera je stvoriti globalno poduzeće čija je marka prepoznata i dostupna u više od 100 zemalja.

Prvi kontakt s Europom Putumayo je ostvario 2000. otvaranjem predstavništva u Nizozemskoj, a u međuvremenu je marka proširena na trišta Južne Amerike, Azije, Afrike i Oceanije.

Na kompilacijama Putumayo dosad su se pojavila dva hrvatska izvođača: Tamara Obrovac ("Women Of The World") i "Cubismo" ("Afro Latin party 2005"). Iako najpopularnija izdanja sadrže glazbu iz uobičajenih svjetskih meka Kube, Brazila, Francuske i Italije, vrlo popularne su i afričke zbirke poput "Acoustic Africa" i "Women Of Africa" te izdanja džeza i bluesa.


13.04.2010. 14:44:00
Novi komentar
nužno
nužno